Новата версия на A1 Wallet използва платформата на Phyre

Новата версия на A1 Wallet използва платформата на Phyre

Вече писахме, че на 28 ноември A1 Wallet ще се влее в приложението iCard, в което ще са налични всички досегашни услуги, както и дигиталните портфейли на клиентите. Оказва се, че приложението на A1 няма да преустанови работа, а просто ще продължи с нов партньор. Това е финансовият стартъп Phyre, който ни е добре познат и отскоро предлага възможност за безконтактни плащания с Apple Pay.

Тази възможност ще е достъпна и на клиентите на новата версия на A1 Wallet, която вече е достъпна за Android и iOS. Приложението предлага и другите познати функции на Phyre като запазване на карти за лоялност, изпращане и получаване на пари без такси, сигурно пазаруване онлайн с безплатна виртуална карта Mastercard и проследяване на трансакциите в реално време и получаване на нотификации за тях.

Достъпен е и индивидуален IBAN за изпращане и получаване на пари. За ползващите стандартния безплатен план изпращането на пари с превод чрез IBAN струва 1 лв. Тези потребители могат да зареждат с банкова карта без такса за период от 1 година, а след това има такса 0.9% от сумата. A1 Wallet има и премиум план с цена 5.99 лв. на месец, който е без таксите за пращането на пари през IBAN превод или зареждането с банкова карта.

Досегашните клиенти на A1 Wallet няма да бъдат автоматично мигрирани към новото приложение, а ако искат да го ползват ще трябва ръчно да прехвърят парите си. Това може да стане по два начина. Първият е да добавите в новото приложение виртуалната карта на A1 Wallet by iCard и после да заредите парите от нея (минималната сума е 10 лв). Вторият е да направите превод от A1 Wallet by iCard към своя IBAN в новото приложение A1 Wallet. Имайте предвид, че този превод ще бъде таксуван по тарифата на iCard.

Източник: A1 Wallet

Оферти на деня

 • От днес потребителите на iCard вече могат да ползват картата си с Apple Pay.
  iWolff
 • И аз така почнах с phyre и преминах на icard.
  Откакто преминах там не съм се и сещал за phyre-то.
  Да не говорим че почнаха да слагат разни глупости, като "минимална сума 10лв. за зареждане" и т.н.
  TRACKER
 • Ами, от къде да започна...Доста се колебаех кое да започна да ползвам - Phyre или iCard. Спрях се на първото, понеже исках да дам шанс на българското. Наистина бях много доволен в началото, голямо удобство е.

  Приложението работи нормално около седмица, след това започнаха проблемите. Всеки път на касата беше "Може ли да пробвам?" защото не знаех дали ще проработи. Веднъж ставаше, друг път не. Тук идва намесета на съпорта (Щях да им оставя и негативно ревю в плей стор, но вече не помня цялата случка). Няколко пъти им писах и съветите им бяха от сорта на - изтрий си кеша, ще го оправим скоро, работи се по проблема и т.н

  Тук вече идва забавната част :) Всеки път когато съм се [b]оптивал [/b]да платя през него и не се е получавало [b]са ме таксували[/b]. В същото време съм плащал отделно, кеш. Това се случваше в рамките на две седмици и понеже виждах, че е неуспешно не следях какво се случва с парите ми, докато не получих известие за върнатите пари при неуспешна покупка. Голяма изненада си беше :D

  След това приложението продължи все така да цикли по касите и да показва различни грешки - екипа им отново ми отговори нещо от сорта да си изляза и вляза в профила и щяло да се оправи. Естествено, нищо не се оправяше а няма опция да си прехвърля обратно парите. Бях се отказал да го ползвам, оставаха някакви 50лв в него и реших, че някой ден ще ги изхарча... Да, ама не :D Един ден се събуждам и виждам известие от Phyre за извършено плащане в LIDL :D отново щеше да им мине номера, ако току що не се събуждах и последните 5 пъти не бях пазарувал в Кауфланд и плащах кеш.

  Общо взето за мен това е изключително несериозно от страна на екипа им и то за приложение което работи с пари. Недопустимо е просто... Естествено всеки си преценява за себе си дали да го ползва. Аз лично не бих му се доверил отново. Бих пробвал iCard, там може да се плаща, но знаеш, че не са пипали българи.

  ПС

  Ползвайте го щом искате, но си имайте едно на ум и си следете средствата.
  Say10
 • Phyre, поне за мен се оказа изключително некадърно приложение, както и съпорта му е много неадекватен. Бих препоръчал да се ползват алтернативите. И аз бих питал защо, при положение, че съпорта ми е отговарял в рамките на минути, и то в извънработно време. Ползвам приложението над година....
  dardanov
 • Phyre, поне за мен се оказа изключително некадърно приложение, както и съпорта му е много неадекватен. Бих препоръчал да се ползват алтернативите. За да не е гол хейт, защо по-точно?
  tzincbg
 • Phyre, поне за мен се оказа изключително некадърно приложение, както и съпорта му е много неадекватен. Бих препоръчал да се ползват алтернативите.
  Say10
 • Основнати разлики (за мен като потребител и на трите)
  Phyre : A1 Walelt by Phyre : iCard (ex. A1 Wallet by iCard)

  Phyre
  без месечена такса за първата година
  €1/месец такса след първата година
  без такса захранване от карта
  общ БГ IBAN (на Пайнетикс) с индивидуален refference за зареждане с превод. (без такси за захранване)

  A1 Walelt by Phyre
  без месечна такса
  за първата година без такса за захранване от карта
  след първата година 0.9% от сумата такса за захранване от карта
  индивидиален БГ IBAN (без такси за захранване)

  iCard (ex. A1 Wallet by iCard)
  без месечна такса
  такса 0.5% от сумата за захранване от карта (от време на време пускат без такса (0%) - последно 28.12 - 2.12 (днес) включително)
  индивидиален БГ IBAN (без такси за захранване)

  Има и други разлики, но това мисля, че са съществените.
  Чо :)
 • Има ли някаква разлика с phyre? Или е прост клонинг. Нещо да дава в повече? Че не виждам разлика

  Предишната версия предлагаше междубанкови преводи за 0,50 вместо за 1,00 лв, както е в иКард.
  KOBRETI
 • "За ползващите стандартния безплатен план зареждането с превод чрез IBAN струва 1 лв." Нямата такова нещо в секцията за такси: Зареждане с банков трансфер 0,00лв. Няколко реда по-надолу, където пише: Трансфер чрез IBAN превод 1 лв. е за ИЗХОДЯЩ превод (изпращане на пари към IBAN). https://media.a1.bg/private/pdf/Pricing-Plan-A1Wallet.html
  Чо :)