Volkswagen Golf 8 стартира с пет хибридни версии

Volkswagen Golf 8 стартира с пет хибридни версии

За 45 години от Volkswagen Golf са продадени над 35 милиона броя, а следващото поколение на компактния автомобил обещава отново да постави стандарти в своя клас. Представеният днес във Волфсбург Golf 8 носи много промени и поставя началото на офанзивата на германската компания при автомобилите с алтернативно задвижване – осмото издание на модела ще се предлага в цели 5 хибридни варианта.

Три от моделите ще са т.нар. меки хибриди с eTSI двигатели (ремъчен стартер генератор, 48V литиевойонна батерия и TSI двигател) в три варианта – 81 кВт / 110 к.с., 96 кВт / 130 к.с. и 110 кВт / 150 к.с. Според компанията това ще доведе до икономия на гориво с до 10%.

Golf 8 ще е наличен и в два plug-in хибрид варианта – единият от тях е ефикасен и генерира 150 кВт / 204 к.с., а спортният GTE ще осигури 180 кВт / 245 к.с. И двете версии ще са с нова 13 kWh батерия, която осигурява пробег от около 60 км и така временно емисиите на автомобила са нулеви.

Другите опции за двигатели включват бензинови (TSI, 66 кВт / 90 к.с. и 81 кВт / 110 к.с.), дизелови (TDI, 85 кВт / 115 к.с. и 110 кВт / 150 к.с.) и двигатели с природен газ (TGI, 96 кВт / 130 к.с.). Тези варианти са с намалена консумация на гориво и с понижени емисии. Според VW TDI двигателите са с до 80% по-ниски емисии на азотни окиси (NOx) при 17% по-нисък разход на гориво.

Новият Golf е снабден с нови възможности за връзка с интернет с eSIM и достъп до функциите и услугите We Connect и We Connect Plus. Стандартно се предлага и технологията Car2X за получаване на информация за трафика от инфраструктурата и от околните автомобили на разстояние до 800 метра. Тези данни се предават и към другите превозни средства с Car2X. Осмото поколение на Golf позволява и асистирано шофиране със скорост до 210 км/ч.

Автомобилът се е сдобил с нови дигитални инструменти – на практика всички дисплеи и контроли вече са такива. Новите инструменти и свързаната система за забавление се комбинират с един дисплей със сензорни бутони и слайдери, а опционално ще се предлага и head-up дисплей, който проектира различна информация върху предното стъкло. В допълнение в купето има осветление с опция за персонализация.

Продажбите на Volkswagen Golf 8 ще започнат през декември на избрани европейски пазари.

Източник: Volkswagen

Оферти на деня


Втора употреба с гаранция