Wei Yan Sofia може да е смартфон с Windows 10 и Android 5.0

Wei Yan Sofia може да е смартфон с Windows 10 и Android 5.0

Според последните слухове в интернет китайската компания Wei Yan подготвя смартфон, който ще се продава под името Wei Yan Sofia. Устройството ще предлага две операционни системи, като те ще бъдат Windows 10 и Android 5.0. От Intel още през миналата година обявиха, че ще поддържат подобни решения, така че Wei Yan Sofia най-вероятно ще е с процесор Sofia от американската компания.

Според слуховете хардуерът на Wei Yan Sofia ще включва 5-инчов Full HD дисплей, 13МР основна камера и 5МР предна камера. Предположенията са, че устройството ще е оборудвано с 2 GB RAM и 32 GB памет за приложения. Засега обаче няма потвърждение, че става дума за реален смартфон, така че не не бързаме да се радваме.

Естествено Wei Yan не е първата компания, която ще пусне на пазара подобно решение с 2 операционни системи. Такова устройство беше обещано за индийския пазар от Karbonn Mobiles, а освен това и Huawei имаше подобни планове. Естествено класиката си остава HTC HD2, който при определени обстоятелства може да работи едновременно и с 3 операционни системи, но все пак там инсталацията се извършва ръчно от потребителя и е свързана с относително задълбочени познания и желание за експерименти.

Източник: GizmoChina


Втора употреба с гаранция