Windows Phone Store с над 3 милиарда изтегляния

Windows Phone Store с над 3 милиарда изтегляния
Microsoft използваха пускането на дългоочакваните версии на приложенията Instargram и Waze за Windows Phone, за да се похвалят с цялостното представяне на платформата. Според публикуваните данни в момента Windows Phone Store регистрира по над 10 милиона изтегляния на приложения дневно, а общият брой на изтеглените програми досега е над 3 милиарда. Друга интересен факт е, че за последната година приходите на разработчиците са нараснали със 181%, а броят на изтеглянията от магазина се е увеличил с 290%.

Доброто представяне на Windows Phone Store, естествено, е свързано и с цялостното подобрено представяне на операционната система на пазара. Според данните на Microsoft Nokia е регистрирала ръст от 366% в Северна Америка, а общите доставки на устройства с Windows Phone в Европа са се увеличили с 48% на годишна база. В глобален мащаб пък Windows Phone има годишен ръст от 178%.

http://www.neowin.net/news/with-10-million-transactions-per-day-windows-phone-store-crosses-3-billion-downloads

  • Определено съм съгласен с мнението ти. Android e операционна система, която работи добре на супер производителни телефони. При средния или ниския клас, направо може да ти скъса нервите... Те затова и от Google се светнаха и намалиха изискванията на последната му версия и го направиха не чак толкова много хардуер - зависим и гладен за памет (поне според техните хвалби). Дали това е така ще видим след още доста време, понеже за момента няма устройство на което реално да се види работата на KitKat 4.4 при по-малка изчислителна мощ.
    stefanicio