WSJ: Apple намалява цената на iPhone XR в Япония и връща производството на iPhone X

По-малко от два месеца след излизането на iPhone XR Apple се кани да намали цената на смартфона в Япония, което има за цел да стимулира продажбите на устройството. Подобна мярка е рядка не само за Apple, но и за пазара на смартфони като цяло особено за устройство, което е на пазара от броени седмици. Информацията идва от източници на The Wall Street Journal, които посочват, че компанията ще предостави субсидии на местните мобилни оператори.

Това на практика е намаляване на цената на телефона, а в комбинация с отстъпките в мобилните планове е признак за слаб интерес от страна на потребителите към модела, който е с орязани характеристики спрямо другите два нови смартфона на Apple, а освен това струва повече от iPhone 8.

Основните японски оператори се канят да намалят цената на устройството от следващата седмица, но засега не е ясно какво ще бъде намалението. Засега не е ясно дали Apple подготвя подобни отстъпки и за други региони. Наскоро се появи информация, че Apple забавя плановете си за производството на трите нови модела с по-сериозни съкращения при iPhone XR.

Източници на изданието разкриват още, че наскоро доставчиците на Apple са възстановили производството на iPhone X, който компанията спря да продава с дебюта на новата серия. Това е интересно решение, което  подсказва, че ще се завърне на пазара. Според информацията възобновяването на производството отчасти се дължи на договора на Apple със Samsung SDI, която произвежда OLED панелите. Съгласно него американците трябва да купят определено количество панели и след намалените поръчки за XS и XS Max ще се опитат да компенсират с по-стария модел.

Източник: WSJ