Xiaomi демонстрира възможностите на технологията UWB

Xiaomi демонстрира възможностите на технологията UWB

Технологията Ultra Wide Band (UWB) вече е използвана в няколко смартфона, като тя има някои полезни свойства. Сред тях е възможността за измерването на разстоянието между устройства и откриване на относителната им позиция.

Какво обаче означава това на практика и как може да помогне в ежедневието? Отговор ни дава видео демонстрация на Xiaomi, в която технологията засича посоката на телефона. Това позволява визуализирането на интерфейс за управление на устройството, към което е насочен той.

Данните за посока са доста точни, като разминаването може да е в рамките на 3 градуса. От друга страна, информацията за разстояние може да се използва за отключване на умни ключалки при приближаване. Това решение може да се използва и при колите.

Освен Xiaomi и Samsung използва UWB в някои от телефоните си. Корейците демонстрираха възможностите на технологията с приложението SmartThings Find, в което се използва добавена реалност за взаимодействие с устройства. И двете компании използват чипове NXP за технологията UWB.

  • Нещо НАИСТИНА полезно. Дано да го видим скоро в телефоните ◉‿◉ .
    Kuzmanow