Xiaomi и Oppo изглежда ще използват бъдещите чипсети на Samsung

Xiaomi и Oppo изглежда ще използват бъдещите чипсети на Samsung

По данни на Business Korea Samsung се опитва да привлече нови клиенти, които да използват мобилните ѝ чипсети Exynos. Сред тях са едни от най-големите производители на смартфони, Xiaomi и Oppo.

Според информацията на изданието през първото полугодие на 2021 ще се появят бюджетни телефони с чипсети Exynos именно от тези компании. Това се дължи на факта, че те не успяват да се сдобият с достатъчно чипсети от традиционните си партньори.

За решението помагат и конкурентните цени на чипсетите на Samsung. По-рано през годината друг бранд, vivo, стартира партньорство със Samsung, като използва Exynos 980 във vivo S6 5G, както и Exynos 880 във vivo Y70s.

Очаква се на 12 ноември корейците да представят и следващото поколение на чипсета си от среден клас Exynos 1080. Той от своя страна може да дебютира с vivo X60. Samsung работи и върху Exynos 981, който наскоро се появи в Bluetooth SIG.

Източник: BusinessKorea

 • Say 10 Ами не е необходимо сравнение рамо до рамо, че да разбереш че някой куца. И да, аз съм ползвал Note 20 и S20 и S20 FE 5G. Не съм ги държал едновременно всичките заедно в едната си ръка и в единия си джоб. Но съм си направил категорични изводи от опевадни факти.
  propov
 • Тревата на съседа винаги е по-зелена :)
  radko89
 • Надали някой тук е ползвал или ползва два еднакви смартфона с различни чипсети и може да каже дали реално усеща разлика. За процесора на Samsung тръгна от някъде и сега всички го дъчват. Това са редовните коментари. Ползвал съм Snapdragon в миналото, бих казал, че е прехвален. И понеже тук нямаме достъп до него, поне не официално :) ... На някои им изглежда като светия граал.
  Say10
 • Спик, този процесор вече е на 6 години.
  Много вода изтече от 2014.
  Като изключим медиатек (не от личен опит а от прочетено и чуто) бих казал, че всики чипове са ок.
  Именно де. Генерализирането, че Ексиноса не ставал за нищо и само Самсунг ултрасите го купували, е доста несериозно.
  Spikul
 • Спик, този процесор вече е на 6 години.
  Много вода изтече от 2014.
  Като изключим медиатек (не от личен опит а от прочетено и чуто) бих казал, че всики чипове са ок.
  radko89
 • Exynos са тотално объркани чипове. При тях енергията се превръща повече в топлина, отколкото в изчислителна мощ. За върлите фенове на Самсунг, това не е проблем. Те нямат база за сравнение. Ама който е ползвал Снапдрагон, Кирин, че даже и Медиатек, ще изреве на умряло от Ексинос. Крайните изказвания няма да променят нищо.
  Ползвал съм всичко, което си изброил и ти казвам, че първенство по недъгавост и греене държи Snapdragon 808.
  Spikul
 • Exynos са тотално объркани чипове. При тях енергията се превръща повече в топлина, отколкото в изчислителна мощ. За върлите фенове на Самсунг, това не е проблем. Те нямат база за сравнение. Ама който е ползвал Снапдрагон, Кирин, че даже и Медиатек, ще изреве на умряло от Ексинос.
  propov