Съвременната версия на Nokia N95 можеше да изглежда така

Съвременната версия на Nokia N95 можеше да изглежда така

Nokia N95 е един от телефоните, който заема специално място в историята на мобилните комуникации. Снабденият със Symbian смартфон имаше необичаен двоен слайд механизъм и предложи невиждани за времето си мултимедийни възможности.

Устройството е звезда в новото видео на Майкъл Фишър (Mr.Mobile), но в него има нещо по-интересно - прототип на устройство, което можеше да бъде съвременна версия на Nokia N95 от HMD Global. Става дума за неработещ прототип на смартфон с Android, който също има слайд механизъм, но вместо вертикален е хоризонтален.

Отварянето му показва ред от говорители, широкоъгълна и ултраширокоъгълна камера, както и LED светкавица. Около основната камера пък има пръстен, който служи като подпора за фиксиране на телефона в удобно положение за мултимедийна употреба или пък за превръщането му в умен часовник. Идеята изглежда интересна, но HMD Global все пак е решила да не започва масовото производство на телефона.

 • Никога не съм харесвал тази компания Предлагаха евтини телефони на безумни цени
  На времето излизаха С гръмки заглавия Първия телефон с еди какво си Реално хората нямаха нищо
  Единствената им Топ серия в края на годините преди фалита Беше Комуникатор Който така и не развиха Останаха с няколко модела в начало на бума при мобилните технологии
  Това е истината за Нокия! Тези които не я харесваха Ползваха Моторола като мен
  Жалкото е, че продължават да занимават обществеността с евтини телефони!
  andrianivanov
 • не вярвам да е така
  Peet76
 • американците от епъл и микромеките унищожиха напълно тази компания. сега купиха и марката и всичко свърши за финландците в мобилната ера
  krasi_1m