Xiaomi Mi Mix Alpha има дисплей върху 180% от корпуса и 108MР камера

Xiaomi Mi Mix Alpha има дисплей върху 180% от корпуса и 108MР камера

Xiaomi продължи с изненадите и след Mi 9 Pro представи Mi Mix Alpha, който изглежда интересно и дори футуристично. Устройството предлага извит дисплей, който заема 180.6% от корпуса, като се извива от двете страни и продължава на гърба. Единственото място без дисплей е ивица, в която се намира тройната основна камера, която служи и за заснемането на селфита.

Компанията използва страните, за да покаже различна статус информация - например индикатори за батерията и мрежата. Върху двете страни има чувствителни на натиск виртуални бутони, а компанията изтъква, че специална технология деактивира зоните на дисплея, които не са активни, за да се избегне случайното натискане. Mix Alpha разчита на новия 1/1.33" 108МР сензор на Samsung, който е разработен с Xiaomi.

Подобно на другите сензори с висока резолюция и той използва комбиниране на пикселите за постигането на 27МР крайни изображения и увеличаване на светлочувствителността. Той е снабден с оптична стабилизация и бленда f/1.69. Добавен е 20МР сензор (f/2.2) с ултраширокоъгълна камера и 12МР сензор с телефото леща (f/2). Конструкцията на корпуса включва елементи от титаниева сплав за рамката, керамика за задната лента и сапфирено стъкло за предпазване на камерата.

Концептуалният смартфон (Mi Mix също беше представен така) разчита на чипсет Snapdragon 855+ с 5G поддръжка и предлага 12GB RAM, 512GB UFS 3.0 памет, батерия с капацитет 4050 mAh и поддръжка за жично зареждане при 40W. Компанията посочи, че вече има прототипи от телефона, но не очаквайте масово производство. Устройството ще бъде пуснато в лимитиран тираж в края на годината на цена 19 999 юана, което е около 2560 евро.

Източник: Xiaomi

Оферти на деня

 • Има грешка! Екрана е на 180,6°, а не процента! Това шега ли е? :)
  chilko
 • Има грешка! Екрана е на 180,6°, а не процента!
  Vince Beneff
 • Мишо, предполагам, както Fold и това не е за хора като мен и теб, а за тези дето шофьор ги вози в S Class-ата и телефона им седи във вътрешния джоб на сакото. От наша гледна точка пък, това е стъпка напред в еволюцията и всеки, който иска да участва в пазара занапред е длъжен да иновира по някакъв начин :) Ще видим накъде отива всичко едва когато дойде. За мен този телефон е революционен и беше немислим само допреди... да се появи :)))
  arakchiev
 • Комбинирането на много пиксели в един не е измама, а чудесна техника за повишаване на чувствителността на сензора. Но наистина с тоя екран е само за PR и кликбейт реклама без пари, евентуално за селфи с хубавата камера, но иначе само главоболия.
  tzincbg
 • За мен такъв телефон е безсмислен. За какво ще ти е дисплей от всички страни и ще трябва да го пазиш като очите си, да го носиш като в кутия за бижута с възглавнички и да го пипаш само с бели ръкавици.
  mishobehar
 • Мръсните лъжливи китайци... защо сега това е така направено, как ще се ползва, къде ще се носи, няма ли да се драска, кому е нужно, камерата е измама. Момчета, спестих ви писането на критики наведнъж, хайде сега гледайте спокойно и се наслаждавайте на бъдещето :)
  arakchiev
 • It's launching in December with a $2,800 price tag
  kiora