Xiaomi може да въведе в MIUI 11 нов режим с висока яркост на екрана

Xiaomi може да въведе в MIUI 11 нов режим с висока яркост на екрана

Повечето смартфони от среден и висок клас предлагат екрани с висока яркост, която е достатъчна, за да можете да виждате отчетливо съдържанието и при силна пряка светлина. За целта някои от тях използват допълнителен режим, който се активира автоматично, щом сензорът за околна осветеност засече наличието на ярка светлина.

Подобна функционалност изглежда се готви да въведе и Xiaomi, а за това подсказва наличието в кода на новата MIUI 11 на настройка на име „Sunlight Mode“. Тя би трябвало да увеличи до максимум яркостта на панела при определени условия. XDA Developers, които са открили новата опция, споделят, че тя се включва, когато е изключена опцията за автоматично регулиране на яркостта.

Това ще стане при засичане на нива на яркост от над 12 000 лукса в продължение на 5 секунди, а възстановяването на нормалното състояние става при падане под този показател в продължение на 2 секунди. Тази новост е насочена към потребителите, които не използват възможността за автоматично регулиране на яркостта.

В такива случаи при внезапна поява на ярка околна светлина, екранът може да е прекалено тъмен за влизане в опциите и ръчна промяна на настройката, така че новата функционалност ще е от полза. Доста е вероятно тя да е налична при повечето модели, които ще получат MIUI 11, тъй като се разчита само на сензора за околна осветеност.

Източник: XDA Developers

Оферти на деня