Xiaomi пусна кратко видео с Mi 10

Несъмнено потребителският интерес към предстоящата флагманска серия смартфони на Xiaomi е огромен, като вече сме свидетели на редица изтичания на информация за бъдещите модели. Сега от самата компания споделят кратък видео тийзър чрез профила си в китайската социална мрежа Weibo.

В него виждаме предната част на смартфона, който ще е с двустранно извит екран и ще има отвор за двойна селфи камера в горния ляв ъгъл. Акцентът на видеото обаче е друг и показва изчислителната мощ на устройството, което е базирано на чипсет Snapdragon 865. Постижението на смартфона е впечатляващо, като той успява да изчисли 10 милиона цифри след десетичната запетая на числото Пи за 36,8 секунди през приложението RealPi Benchmark.

Моделът прави това два пъти по-бързо от лаптоп с процесор Intel Core i7 8550U, който се справя за 92 секунди. Междувременно тази седмица стана ясно, че световната премиера на Mi 10 и Mi 10 Pro е планирана за 23 февруари, но преди това на 13 февруари Xiaomi ще анонсира моделите в Китай. Това означава, че съвсем скоро ще научим всичко около новите устройства.

Източник: Weibo