Xiaomi въвежда дългоочаквана функционалност в MIUI 11

Xiaomi въвежда дългоочаквана функционалност в MIUI 11

Xiaomi добавя функционалност, която отдавна липсва на потребителите, които ползват смартфони на компанията - обособено „чекмедже“ (App drawer) за приложения в лаунчера. Опцията ще е налична в новата версия на графичния потребителски интерфейс MIUI 11. За появата ѝ научаваме от публикация на компанията в китайската социална мрежа Weibo.

Подобно на решенията, които предлагат други производители, потребителите ще могат да избират между новия режим с чекмедже или наличния досега метод с поставяне на всички икони върху основния екран. Чекмеджето ще се отваря при плъзгане с пръст нагоре от долната част на екрана, а в горната част на интерфейса ще бъдат разположени последно използваните приложения.

Новата функционалност вече се разпространява за собствениците на някои устройства в Китай, като очакваме скоро да е достъпна и за международните варианти на смартфоните, които предлага компанията. Припомняме, че наскоро китайците пуснаха финалната версия на MIUI 11 до още 12 смартфона, като актуализацията се извършва на няколко етапа.

Източник: Weibo

Оферти на деня


Втора употреба с гаранция

  • А защо просто не си сложите Poco Launcher за секунди? Мерси за идеята.
    tzincbg
  • А защо просто не си сложите Poco Launcher за секунди?
    arakchiev
  • Когa ще дойде товa чекмедже? Още го няма. Има в нета ликове за алфа версия на home app(launcher), но свалянето не тръгва, явно са вируси.
    Друга тъпотия е премахването на събуждане с бутоните за звука.
    Трета тъпотия е, че за телефоните с Андроид 7 има MIUI 11 Global, но за нас с TWRP руутната и почистена версия като Xiaomi eu, MIUI pro, MI globe, няма, изоставиха ни на MIUI 10.4
    Четох в 4pda някои руснаци са се мъчили да префлашват с глобален MIUI, но с fastboot се е брикнал, с MI flash e станало, но при всеки рестарт си губил руута...
    tzincbg
  • Когa ще дойде товa чекмедже?
    HICHNELANDER