Ясно е какви сензори ще ползват моделите в серията Galaxy S20

Няколко седмици преди представянето на новата серия смартфони Galaxy S20, вече знаем редица детайли за устройствата в нея. Сега благодарение на лийкъра Ice Universe (@UniverseIce) разполагаме с всички детайли около камерите на трите модела в серията.

Препоръчани оферти

Четворната основна камера на Galaxy S20 Ultra изглежда ще включва 108-мегапикселов сензор S5KHM1 от Samsung, който няма да е същия като използвания 108MP сензор S5KHMX в Xiaomi Mi Note 10. Следва 44MP сензор S5KGH1 ISOCELL Slim с размер 1/2.65" и големина на пикселите 0.7 микрометра (µm), който ще използва филтър Tetra cell (алтернатива на Quad Bayer). Към него ще е добавен ултраширокоъгълен обектив.

Налични са още 48MP Sony IMX586 сензор с телефото оптика, размер 1/2", пиксели с големина 0.8 µm и Quad Bayer филтър, както и IMX518 3D ToF сензор. Селфи камерата, която изглежда ще е еднаква и при трите модела, включва 1/3.2" 10MP сензор Sony IMX375 с големина на пикселите 1.22 µm.

Samsung Galaxy S20+ и S20 разполагат с идентична конфигурация на основната камера с изключение на наличния в Plus модела 3D ToF сензор, който липсва в стандартния вариант. Останалите три сензора са 12-мегапикселовият Sony IMX555, който е с размер на пикселите 1.8 µm, 64MP Samsung S5KGW2 с телефото оптика и 12MP Samsung S5K2LA с ултраширокоъгълен обектив.

Източник: Sumahoinfo

 • Лошото е, че само най-големия модел ще има по-интересни камери.

  Дори последно четох, че на стандартните, зума ще е реализиеран чрез кроп, а не с оптично приближение. :?
  Ultra, ultra - пак е нещо. От кога чакам голям и хубав сензор в Samsung, а този 108 МР съчетан с 48 МР сензор с перископичен зуум, според мен ще е нещо супер яко. Точно това търся в един телефон - добър дисплей, добра камера и актуален флагмански хардуер съчетан с водоустойчивост. Е, S20 Ultra ще е абсолютния хегемон с тази камера, както навремето беше Lumia 1020 доста години, който убиваше конкуренцията с камерата си, дисплея му беше най-яркия на слънце, но му куцаше хардуера.
  Spikul
 • Лошото е, че само най-големия модел ще има по-интересни камери.

  Дори последно четох, че на стандартните, зума ще е реализиеран чрез кроп, а не с оптично приближение. :?
  board
 • Звучи супер, но все пак да видим да няма някоя неприятна изненада.
  Spikul