Yettel вдига цените за роуминг във Великобритания

Yettel вдига цените за роуминг във Великобритания

Yettel обяви, че заради излизането на Великобритания от Европейския съюз ще се наложи да промени своите условия за роуминг в страната. Това ще стане на 29 юни, когато Великобритания ще бъде извадена от зона Европейски съюз, а обажданията ще се таксуват по нови цени. Компанията посочва, че въпреки това ще са по-ниски от цените за другите държави извън ЕС.

След тази дата Великобритания остава в специална зона заедно с Гибралтар, Гърнзи, Джърси и Ман, а роуминг пакетите за Зона ЕС няма да бъдат валидни за нея. Потребителите ще могат да ползват пакети за Зона Европа. От 29 юни потребителите на абонаментни и предплатени планове ще ползват едни и същи цени за роуминг в Зона Великобритания.

Изходящите обаждания към България, ЕС и страна на пребиваване ще струват по 6 ст. на минута, колкото и входящите. Изходящо обаждане към други държави в Европа ще е на цена 3.49 лв, а към страни извън континента цената е 6 лв на минута. В Зона Великобритания SMS ще е на цена 20 ст, а мегабайт мобилен интернет ще се таксува по 2 стотинки.

Припомняме, че наскоро и A1 промени своите цени за роуминг във Великобритания. Компанията таксува минута разговор по 9 ст., а мегабайт данни струва 1 стотинка. Междувременно от VIVACOM заявяват, че засега няма да променят цените за Великобритания и те ще продължат да са идентични с тези за Европейския съюз.

Оферти на деня


Втора употреба с гаранция