За 10 дни са продадени 1 милион броя от Honor 10

Световната премиера на Honor 10 се състоя преди дни, но по всичко личи, че устройството успя да спечели вниманието на потребителите. От разпространената от Honor информация става ясно, че за 10 дни след старта на продажбите от модела вече са реализирани над 1 милион броя. Става дума за пазарите, на които Honor 10 беше пуснат след глобалното представяне на 15 май, а постижението подобрява два пъти рекорда на Honor 9. В допълнение наличните за предварителна поръчка устройства в онлайн магазина Hihonor.com се изчерпали през първата седмица във Великобритания, Франция, Германия, Италия и Испания.

Препоръчани оферти

Аксесоари за:

Honor 10 идва в България от 1 юни на цена 899 лв. за версията с 4GB/64GB памет и 999 лв. за тази с 4GB/128GB. През следващите седмици Honor 10 предстои да бъде пуснат в продажба и в други страни, включително в Централна и Източна Европа, Северна Америка и Близкия изток. От няколко дни смартфонът е наличен в държави от Югоизточна Азия и скоро ще се появи в Малайзия, Тайланд, Виетнам и Филипините.

Телефонът има стъклен заден панел, а дисплеят е 5.84-инчов с резолюция 1080 x 2280 пиксела и изрязана горна част. Потребителите получават и актуалния топ процесор Kirin 970 в комбинация с 4GB RAM. Honor 10 предлага 24МР камера за селфита и двойна задна камера с цветен и монохромен сензор (16МР + 24МР, f/1.8), които включват функции за разпознаване на сцени и обекти чрез изкуствен интелект, възползващи се от специализирания NPU чип в Kirin 970.

Батерията е с капацитет 3400 mAh, а освен това откриваме и нов ултразвуков сензор за отпечатъци, който е поставен под стъклото в долната част на телефона. Добавени са още стандартен жак за слушалки и инфрачервен порт за управляване на различни устройства. От Huawei отново предлагат интересни преливащи цветове за корпуса, които осигуряват ефектна визия.