За 6 месеца Essential са продали едва 88 000 телефона

Дейността на новата компания на бащата на Android – Анди Рубин, засега се очертава като провал. Според данни на IDC Essential е успяла да продаде под 88 000 бройки от своя първи смартфон. Естествено никой не е очаквал Essential Phone да успее да детронира флагманите на конкуренцията, но цифрата въпреки това е стряскащо ниска. Още повече, че в компанията бяха наети едни от най-добрите специалисти в бранша, а името на самия Рубин е достатъчно авторитетно, за да придаде необходимата тежест на марката.

За момента Essential се борят с кризата чрез драстично редуциране на продажната цена на своя продукт, който вече се предлага за 499 долара, а по време на празничните промоции можеше да бъде закупен и за 399 долара. Поне към момента очевидно компанията продължава битката за присъствие на пазара, защото пуска редовно ъпдейти, а се работи и по актуализация до Android 8.1. Дали това ще даде резултат и дали ще видим нов смартфон от Essential тази година, обаче е друга тема.

 • В началото камерата наистина имаше забележки. В рамките на 2 седмици пуснаха няколко обновления и сега работи много добре. Ами ако не обявят фалит? - тогава всички много са се прецакали че не са взели топ телефон ан супер цена
  npet
 • Излезе ли в зелено веднага го грабвам.:D
  mdmark
 • От ноември имам РН-1. Имах една стара шестица, и получих оферта от Спринт, че мога да я ъпгрейдвам. За сега е ОК. Два пъти ми забива, но като цяло нямам забележки! До сега съм имал два телефона с Андроид, които са забивали. Единият беше Xiaomi Redmi Note 1 и PH-1!Никой друг Андроид не ми е създавал проблеми, освен тези двата. Xiaomi-то го продавам, но това е друга тема. PH-1 го държа, защото имам договор със Спринт до лятото, и защото плащам 5$ на месец за него. Така или иначе, телефона ми излиза смешни пари 18Х5$=90$ /без коментар/ За Андроид телефон без излишни простотии и приложения, с невероятен хардуер и памет-> Нема такъв дзвер!1
  mrazko
 • Пуснаха го на нелепа цена, като Старт ъп компания, още от там се развали целия им хайп. После като излезе и това, че камерата не струва в сравнение на другите топ модели, съвсем зле станаха нещата. Чак до сваляне на цената до 400 долара и пак хората не искаха да го купуват, понеже утре може да обявят фалит и край на поддръжката.
  sladyrko
 • Маркетингът им куца(или просто другите имат огромна инерция вече). Не бях чувал тази марка досега.
  tzincbg
 • Отличен телефон, хубава изработка, чист андроид, добра цена. Хората предпочитат обаче андроиди китайски пръчки или луди надценени маркови. По време на черния петък имаха отлично предложение. За съжаление не се доставя до България. Съответно не може да се поръча официално.
  npet