Essential спира работа

Essential спира работа

По-малко от три години след премиерата на първия си смартфон, Essential преустановява своята дейност. Стартъпът на създателя на Android Анди Рубин успя да реализира едва един модел - Essential Phone. Той обаче не постигнa очаквания успех. В публикация в блога на компанията се казва, че тя не е открила възможност за реализация на обявения през октомври Project GEM, което е довело и до настоящото решение. 

Essential спира и разпространението на ъпдейти за своя Essential Phone, но, разбира се, това няма да засегне работата на устройството. Освен това и закупената от компанията услуга Newton Mail спира да функционира на 30 април. Сред останалите продукти, които не бяха реализирани, са редица аксесоари, които са свързани с модулната система на Essential Phone. Все пак компанията успя да пусне на пазара 360-градусова камера и модул с жак за слушалки.

Essential се справяше отлично по отношение на софтуерните обновления на смартфона си, като те бяха доставяни доста бързо. През септември устройството се нареди сред първите, които получиха финалната версия на Android 10.

Източник: Essential