За началото на 2017 са планирани два смартфона с бранда на Nokia

За началото на 2017 са планирани два смартфона с бранда на Nokia

Продължаваме да чакаме първите смартфони с името на Nokia, които ще дойдат от компанията HMD Global, но може да се наложи да се запасим с още малко търпение. Това става ясно от виетнамско издание, което цитира Джеймс Ръдърфорд – един от висшите мениджъри на Microsoft в Азия. Според думите му през последното тримесечие на тази година HMD ще пусне два нови телефона, а за началото на второто тримесечие на 2017 са планирани поне два смартфона. Това подсказва, че в оставащите месеци от 2016 най-вероятно ще видим обикновени мобилни устройства, а по-интересните модели са запазени за следващата година. Старт в началото на второто тримесечие може би означава, че устройствата ще бъдат представени в рамките на мобилния конгрес, който започва в края на февруари.

Припомняме, че по-рано през годината Nokia сключи ексклузивно глобално лицензионно споразумение за бранда и интелектуалната си собственост с новата финландска компания HMD global, което е за срок от 10 години и ще й позволи да създаде ново портфолио от обикновени телефони, смартфони и таблети с познатото лого. През този период Nokia ще получава такси от продажбата на устройствата, които покриват бранда и патентите. Новосформираната HMD придоби от Microsoft правата за ползването на името Nokia за обикновени телефони и определени права за дизайна на продуктите. Заедно с това FIH Mobile Limited (FIH), подразделение на Hon Hai Precision Industries (Foxconn Technology Group), придоби за 350 милиона долара останалите активи на Microsoft, свързани с производството, продажбите и дистрибуцията на обикновени телефони.

Източник: NPU

 • Да, преди 10 години си беше цяло мъчение със Симбиан, смятах си интегралите и функциите на 6600 вместо на ръка, мъка... Мъчение беше за хората които, хал-хабер си нямат, ама то и сега е така, те телефоните по-умни от 90% от хората.
  TrEnIoRa
 • Пълно мъчение сравнено с ?! Windows ?! Смешко :D
  obje
 • За времето си бяха перфектни, но днес малко трудно ще пробият. Алуминиеви тънки телефончета на ниска цена- може и да стане работата
  cava
 • [Quote]Правиха и ще правят качествени телефони, [/Quote] Правеха ама на кукуво лято. Още помня пластмасовите панелчета за 1 левче. И то за доста скъпи телефони. А смартфоните им със Симбиан си бяха цяло мъчение.
  СтенлиРойс
 • Разбирачо! Ще прибият и още как. Конкуренцията не ги плаши. Правиха и ще правят качествени телефони, а не като самсунг.
  NIkolay Nuk
 • [B]@abando [/B] Не си много запознат, но имаш мнение по въпроса. http://www.allempires.com/article/index.php?q=Viking_Age_Finland [B]@BoyanSherbanov[/B] HMD global е новата фирма (чисто Финландска), Фалкон беше друга история.
  obje
 • Толкова много сме омешани, че много трудно да се определи кой какъв е. Карта на специфичен скандинавски ген:
  TrEnIoRa
 • Финландците не са викинги. Не се числят и към скандинавските народи :)
  abando
 • То това си е МОЩНА китайска фирма, щом фирма като OPPO е пробила защо да не пробият на пазара на ефтинжоси с Андроид, все как това е Факском колос който вече е на пазара, но работещ на ишлеме, сега вече вадят собствена марка.
  BoyanSherbanov
 • Пълен потрес. Наистина ли си мислят, че ще пробият отново на пазара при тази конкуренция. Нокия не е това, което беше едно време...
  Velasques_c
 • Е до колкото чух щели да се "завръщат" с Хандроид на борда - пълен смех! :))))
  strikercho
 • От много напъване, само да не се наакат накрая...
  cava