Започнаха българските продажби на Sony Xperia Z2 и Xperia Z2 Tablet

Започнаха българските продажби на Sony Xperia Z2 и Xperia Z2 Tablet
От началото на тази седмица стартираха българските продажби на Sony Xperia Z2 и Xperia Z2 Tablet в магазините и на трите ни мобилни оператора. Устройствата бяха представени по време на мобилния конгрес в Барселона през февруари и успяха да ни впечатлят с дизайн, хардуерни възможности и интересна гама от оригинални съпътстващи аксесоари. И двата модела използват Android 4.4.2, залагат на мощния четириядрен процесор Snapdragon 801 с честота 2,3GHz, предлагат предни стереовисокоговорители и са водоустойчиви.

Справка с онлайн предложенията на операторите показва, че Xperia Z2 може да се закупи в брой от GLOBUL на цена, започваща от 770 лв. или при лизинг от 40,50 лв. на месец. Цената без обвързване и плащане в брой е 1299,90 лв. VIVACOM предлага устройството на цена от 37,90 лв. на месец с тарифен план Net&Call XXL и на цена от 839 лв. при сключване на дългосрочен договор за мобилни услуги. Компанията предлага таблета Xperia Z2 Tablet за 39,90 лв./месец с план Traffic Unlimited XL+. В сайта на "Мтел" засега не открихме цени за устройствата, но вероятно съвсем скоро ще има.

 • И очевидно няма да идва с док. станцията и шумоизолиращите слушалки.
  discoverymen199
 • [Quote]Ако се мисли по този начин не трябва да си купуваш нищо за да не се прецакаш после. [/Quote] Разбира се, че може, но имах предвид поне 3-4 месеца по късно, когато дойдат " подобрените версии" или дефектите на първите производствени партиди след старта на продажбата се изчистят. Аз така съм правил последните 3 години, но това не значи, че е правилно или гаранция за успех.
  geornnn
 • Какъвто и телефон да си купиш след 2-3 месеца ще излезе по-хубав. Ако се мисли по този начин не трябва да си купуваш нищо за да не се прецакаш после. Това Sony си заслужава и който няма хубав и мощен смартфон, а иска да има, това си е един много хубав подарък ;)
  Scorpinox10
 • А може би ентусиастите? Проблемът е, че българският пазар е на опашката. Така, че ентусиазираните винаги се налага да чакат. И винаги когато пазарът и ентусизмът се усмирят,е най доброто време за покупки. Задават се нови модели, цената пада и човек има по малък шанс да се самоиздокара.:).
  geornnn
 • Много неподготвено изказване. Септември Самсунг пускат Ноте 4, HTC- One+ и т.н. Всички компании го правят. Няма как да се фукаш по кафетата цяла година, че имаш най-последния топмодел- запазената марка на комплексарите :D
  milen888