Започва обновлението на OnePlus 6 и 6T до Android 10

Започва обновлението на OnePlus 6 и 6T до Android 10

Въпреки че по време на представянето на OnePlus 7T Pro компанията обяви, че през ноември ще бъде достъпно обновлението до Android 10 за серията OnePlus 6, едва ли много от потребитрелите са очаквали процесът да започне още в началото на месеца. Това обаче е факт, като от OnePlus обявиха официално, че започват разпространението на базираната на Android 10 OxygenOS 10 за OnePlus 6 и 6T.

С обновлението потребителите ще имат достъп до новата визия на графичния потребителски интерфейс. Сред добавените функционалности са системна навигация чрез жестове, опция за промяна на формата на иконите и нови възможности за настройка на достъпа на приложенията до местоположението ви. Други нововъведения са секцията „Game Space“, която ще включи всички игри, инсталирани на устройството, и "Contextual Display", която е добавка към „Ambient Display”.

С обновлението идват поправките за сигурността на Android за октомври, а освен това са премахнати бъгове и е подобрена производителността на системата. Традиционно OnePlus започва разпространението на актуализацията към ограничен кръг потребители, а при липса на сериозни проблеми през идните дни обхватът ще бъде разширен.

Източник: OnePlus

Препоръчани оферти