Започват продажбите на HTC U12+ в България

Месец и половина след официалната премиера HTC U12+ вече може да се намери и на българския пазар. Флагманското устройство на тайванската компания влезе в предложенията на родните мобилни оператори, но освен това е достъпно във веригите магазини за потребителска електроника. Справка със сайта на Технополис показва, че свободната цена на телефона е 1559 лева, но ако искате да спестите малко пари винаги можете да се обърнете към операторските предложения.

Аксесоари за:

Така например VIVACOM предлага HTC U12+ на цена 49.98 лева на месец в комбинация с план Smart U, но са налични и други комбинации с мобилните оферти на компанията. От A1 устройството може да вземе за 1219.99 лв. в брой или за 56.99 лв. на месец с двугодишен договор за план A1 ONE Unlimited XL с такса 25.99 лв.. При запазване на настоящия абонамент цената на телефона 1319.99 лв. Telenor все още не е обявила цени, но очакваме това да стане съвсем скоро.

Смартфонът предлага най-доброто от HTC като осигурява чипсет Snapdragon 845 в комбинация с 6GB RAM и 64GB разширяема памет, 6" 18:9 Super LCD 6 дисплей с резолюция 2880 х 1440 пиксела и батерия с капацитет 3500 mAh. Двойната задна камера има 12МР основен сензор с размери на пикселите 1.4 микрометра и бленда f/1.75, който е допълнен от оптична и електронна стабилизация и разчита на фокусиране с PDAF и лазер за още по-голямо бързодействие.

Втората камера върху задния панел е 16-мегапикселова с бленда f/2.6 и телефото оптика за двукратно оптично приближение. Камерите за селфита също са две с резолюция 8МР. Водоустойчивото устройство предлага и подобрена версия на системата Edge Sense с вградени сензори за натиск в рамката за бърз достъп до приложения или често използвани функции. Новост е добавянето на сензор, отчитащ двойно почукване върху рамката - можете да настроите действието му така, че да намалите размера на екрана или пък да се върнете назад в активното приложение.