Започват продажбите на Huawei Mate 10 lite

Преди на нашия пазар да се появи Huawei Mate 10 Pro, което ще стане през декември, китайската компания ще ни подгрее с друг модел от представената в средата на октомври серия. Това е новият Mate 10 lite, чието разпространение започва постепенно и вече присъства в каталога на Telenor, но предполагаме е въпрос на време да достигне и до другите оператори. Компанията предлага устройството в черно и златисто на цена 26,59 лв. на месец или 509,99 лв. в брой при включване на двугодишен договор за план “Тотал 30,99”.

Припомняме, че става дума за телефон с 5,9” IPS дисплей с резолюция 2160 х 1080 пиксела и съотношение 18:9, осемядрен чипсет Kirin 659 в комбинация с 4GB RAM и 64GB разширяема памет. Дисплеят заема 83% от предната част. Любопитно е, че за пръв път в продукт на Huawei са добавени цели 4 камери – за селфита има 13МР и 2МР сензори, а основната камера комбинира два сензора с резолюция 16МР и 2МР. Допълнителните камери позволяват заснемането на снимки с артистичен боке ефект, който е наличен и за селфитата. Mate 10 lite има метален корпус и батерия с капацитет 3340 mAh.

Ново
Huawei уточни, че доставките на Mate 10 lite на българския пазар са започнали поетапно от началото на ноември. Телефонът ще е наличен при всички мобилни оператори, големите вериги магазини за електроника и в дистрибуторската мрежа на “Поликомп”. Ще се предлага в три цвята – синьо, черно и златисто.

  • Някой вече да се е сдобил с въпросното устройство, мнения?
    KuKeR