Започват продажбите на Huawei Mate 10 lite

Започват продажбите на Huawei Mate 10 lite

Преди на нашия пазар да се появи Huawei Mate 10 Pro, което ще стане през декември, китайската компания ще ни подгрее с друг модел от представената в средата на октомври серия. Това е новият Mate 10 lite, чието разпространение започва постепенно и вече присъства в каталога на Telenor, но предполагаме е въпрос на време да достигне и до другите оператори. Компанията предлага устройството в черно и златисто на цена 26,59 лв. на месец или 509,99 лв. в брой при включване на двугодишен договор за план “Тотал 30,99”.

Припомняме, че става дума за телефон с 5,9” IPS дисплей с резолюция 2160 х 1080 пиксела и съотношение 18:9, осемядрен чипсет Kirin 659 в комбинация с 4GB RAM и 64GB разширяема памет. Дисплеят заема 83% от предната част. Любопитно е, че за пръв път в продукт на Huawei са добавени цели 4 камери – за селфита има 13МР и 2МР сензори, а основната камера комбинира два сензора с резолюция 16МР и 2МР. Допълнителните камери позволяват заснемането на снимки с артистичен боке ефект, който е наличен и за селфитата. Mate 10 lite има метален корпус и батерия с капацитет 3340 mAh.

Ново
Huawei уточни, че доставките на Mate 10 lite на българския пазар са започнали поетапно от началото на ноември. Телефонът ще е наличен при всички мобилни оператори, големите вериги магазини за електроника и в дистрибуторската мрежа на “Поликомп”. Ще се предлага в три цвята – синьо, черно и златисто.

  • Някой вече да се е сдобил с въпросното устройство, мнения?
    KuKeR