Започват продажбите в България на HTC U11 Life

Започват продажбите в България на HTC U11 Life

Точно преди празниците в българските магазини започнаха да се появяват новите смартфони на HTC, които компанията анонсира в началото на ноември. Първи идва HTC U11 Life, а желаещите да се сдобият с фаблета U11+ ще трябва да изчакат до януари. U11 Life може да се окаже особено подходящ за търсещите компактен смартфон с чиста версия на Android на по-ниска цена, който предлага много от възможностите на по-скъпите си събратя. Смартфонът отново е водоустойчив (IP67), но вече предлага пластмасов заден панел, което би трябвало да подобри здравината му.

HTC U11 Life осигурява 5,2” full HD дисплей и ползва чипсет Snapdragon 630 с 3GB RAM и 32GB разширяема памет. Откриваме сензори за натиск в страничната рамка, които се ползват за управление на различни функции и две камери с резолюция 16МР. Основната е с PDAF автофокус и функцията HDR Boost от U11 и се представя изненадващо добре. Телефонът се предлага в комплект с USB-C слушалки uSonic с функция за потискане на шума и дори поддържа 24-bit звук, което е рядкост в този ценови сегмент. Батерията е с капацитет 2600 mAh.

Смартфонът се продава с Android 8.0 като част от програмата Android One, което означава, че софтуерната поддръжка се поема от Google и гарантира, че поне две години ще има ъпдейти до последните версии на Android. HTC U11 Life се предлага в синьо и черно и вече може да се намери в предложенията на VIVACOM и Telenor, но очакваме да се появи и в търговската мрежа на свободна цена около 700 лева.