Заради американските санкции Samsung и LG ще спрат да доставят дисплеи на Huawei

Според корейското бизнес издание Chosun Biz от 15 септември се очаква Samsung и LG Display да спрат да доставят панели за дисплеи на Huawei, която е пряко следствие от американските санкции срещу компанията. Самите панели не са засегнати от новите ограничения, но те се управляват от различни чипове, които подлежат на санкции като произведени с участието на американски технологии.

Заради сложността на компонентите Samsung и LG Display са решили да спрат доставките на панели към Huawei, но тези количествата и без това са малки на фона на поръчките от страна на Apple, така че загубите за тях няма да са значителни. Междувременно китайската компания тества панели от други доставчици като Visionox, Tianma и China Star, за да допълни получаваните от BOE.

Според друга информация Samsung Display е заявила пред американските власти желание да получи лиценз да доставя дисплеи на Huawei, защото компанията е третия й най-голям клиент след Apple и Samsung Electronics. Заедно с това заради санкциите от 15 септември Samsung и Hynix ще спрат да доставят памети за Huawei. Това със сигурност ще е сериозна загуба за полупроводниковото подразделение на Samsung, защото китайците са сред най-големите му клиенти.

Източник: Reuters, Chosun Biz

 • С две думи сам си видял колко бързо напредват и ти е ясно, че относително скоро ще са първа икономика в света. Как живеят нас не ни интересува. Аз китайците, които познавам живеят добре. Карат хубави коли и живеят в модерни жилища. Когато дойдат в Европа отсядат в хубави хотели и въобще си живеят доста добре. Разбира се добре знам, че далеч не всички китайци са така. Но виждам с какви бързи темпове всичко се променя.
  Huaweimatexs
 • Как пък не видя хубавите улици, модерните сгради и добре облечените хора. Как не виждаш хилядите китайски туристи заляли Италия, а и не само. Както и да е. Факт е, че дори само 10 процента от китайците да живеят добре прави едни 140 млн платежоспособни потребители, а когато станат 20 процента, ще имат едни 280 млн души средна класа. Пак прочети колко души е средната класа в Щатите и ще разбереш защо Китай вече въпреки санкциите продължава напред и нагоре. П.П. Между другото всички устройства, които ползвам са произведени там, а най-любимото ми не само е произведено, но и е създадено там. Както вече казах след години и другите фирми ще имат 8 инчови телефони 😀😀😀. Честно да си кажа - видях ги - наистина имаха страхотни пътища, автомобили доста хубави, сгради лъскави..
  Няколко дълги булеварда ги преасвалтираха пред очите ми а бяха без една дупчица - на въпросът защо се прави това ме посрещна потресаващ отговор - края на годината е - има отпуснат бюджет - ако не се изразходва гори...
  Лъскавите сгради в новите квартали бяха като призрачни градове..

  Това е и моят проблем с китайците - ще се изхарчат парите за смяна на супер път вместо да се налеят в нещо, което да промени стандарта на живот.. Там няма пенсионнен фонд - приключваш работа и трябва да те гледат децата защото няма откъде да вземеш.
  Тези, с хубавите коли са под 10 процента.. Останалите живеят мизерно.
  Затова и да станат най-силната икономика винаги американците ще живеят по-добре от тях. Дори бедните американци не са подложени на тази мизерия, на която са подложени толкова от китайците - не го казвам с лошо, не ме разбирай погрешно, даже ми беше жално за хорицата при положение, че държавата им е с толкова силна икономика и разполага с толкова пари..

  Да не говорим въобще как ще ги удари и демографската криза поради факта, че премахнаха правилото за едно дете толкова късно...
  Ще имат сериозни проблеми с недостиг на работна ръка.

  Но както каза Спикул - както и да са и които и да са - за нас е все тая.
  radko89
 • Как пък не видя хубавите улици, модерните сгради и добре облечените хора. Как не виждаш хилядите китайски туристи заляли Италия, а и не само. Както и да е. Факт е, че дори само 10 процента от китайците да живеят добре прави едни 140 млн платежоспособни потребители, а когато станат 20 процента, ще имат едни 280 млн души средна класа. Пак прочети колко души е средната класа в Щатите и ще разбереш защо Китай вече въпреки санкциите продължава напред и нагоре. П.П. Между другото всички устройства, които ползвам са произведени там, а най-любимото ми не само е произведено, но и е създадено там. Както вече казах след години и другите фирми ще имат 8 инчови телефони 😀😀😀.
  Huaweimatexs
 • Преди 20 години не съм ходил.
  За последно ходих 2016 и не знам колко и дали са им верни цифрите, но не на това съм ставал свидетел аз.
  Във фабриките, които посещавах имаше общежития с по 3-4 хиляди човека, по 15 човека спяха на триетажни легла и по 400 човека ползваха една и съща баня.. И това беше в източен Китай.
  Като отидох след това в западната част на страната беше плачевно положението наповечето хора.
  Та тези 700 милиона предполагам, че са в източен Китай и пак ми се струва трудно да повярвам на тази цифра.
  Нещо ми пропагнда на пропаганда..
  radko89
 • Взето е решение да се създаде собствена „голяма средна класа“, която да се състои от най-малко 300 милиона души директно в Китай и най-малко 400 милиона в страните от Югоизточна Азия, Близкия Изток и Азиатско-Тихоокеанския регион като част от проекта „Един пояс – един път“. - :lol: :lol: :lol: :lol: “В почти забравен от нас стил се изчетоха доклади за изпълнението на предварително приети планове и се очертаха целите на стратегическото развитие на Китай за следващия период.

  Говорейки за резултатите от тези събития пред журналисти, премиерът на Държавния съвет на КНР Ли Къцян показа малка табличка с резултатите от националната програма за борба с бедността. От което следва, че[b] китайските власти са успели 10 години по-рано от планираното в началото на нулевия стратегически период, да извадят 700 милиона граждани от бедност[/b].” Много е важно едно правителство да има желание и възможност да управлява добре. В случая китайците разполагат и с двете. Който е ходил там наскоро и преди 20 години добре вижда разликата.
  Huaweimatexs
 • Взето е решение да се създаде собствена „голяма средна класа“, която да се състои от най-малко 300 милиона души директно в Китай и най-малко 400 милиона в страните от Югоизточна Азия, Близкия Изток и Азиатско-Тихоокеанския регион като част от проекта „Един пояс – един път“. - :lol: :lol: :lol: :lol:
  kimy
 • И ето нещо специално за спикул. То обяснява защо най-големите анализаторски компании предвиждат, че Китай сравнително скоро, ще стане първа икономическа сила в света, а след 30 години ще е далеч напред. Внимателно прочети колко милиона е средната класа в Европа и САЩ, и колко милиона относително скоро ще стане средната класа в Китай. Няма нужда да обяснявам, че средната класа е основен консуматор и дърпа икономиките напред. “Ако погледнете числата, тогава индустриалният растеж на Китай в периода от 90-те години на ХХ век до средата на второто десетилетие на настоящето е осигурен от платежоспособното търсене на около 200 милиона средна класа в Европа и 150-180 милиона средна класа в САЩ.

  В момента Китай е изправен пред две предизвикателства. Първо, западната средна класа бързо става по-бедна и намалява по размер. Второ, десет години по-рано от очакваното, САЩ започнаха търговска война с пълното затваряне на достъпа на китайски стоки до вътрешния си потребителски пазар. Пълна забрана за внос в Китай все още не е обявена, но се очаква скоро. Вече са въведени забранителни търговски мита.

  Пекин започна да се готви и с двата проблема от началото на века. Взето е решение да се създаде собствена „голяма средна класа“, която да се състои от най-малко 300 милиона души директно в Китай и най-малко 400 милиона в страните от Югоизточна Азия, Близкия Изток и Азиатско-Тихоокеанския регион като част от проекта „Един пояс – един път“.

  Трудно е да се прецени ясен отговор за успеха на идеята по отношение на чуждите територии. Там протичат много двусмислени и многопосочни процеси, засега те не позволяват конкретно да се правят изводи за динамиката на средната класа. Въпреки че наличието на около 150 милиона души средна класа вече може да се посочи доста уверено.”
  Huaweimatexs
 • И преди го бях казал. Не харесвам политиката на САЩ и ДА, Китай ще ги мине. Но това няма нищо общо с Apple, компания номер 1 в света за смартфони и не само. И тези, които не знаят ползвам си стария S9+.
  Spikul спираме диалога. Нищо лично към теб, не искам да се карам с никой. Жалко, че влязохме в полемика и си прав, че започнах да пиша глупости , но ти ме принуди.
  Няма значение. Лек и успешен ден.
  Виж сега, извинявам се на всички и поемам винаги подадената ръка, но не аз тръгнах да псувам и обиждам.
  Няма нищо лошо в една полемика и това хората да не мислят еднакво.
  Тук ставаше въпрос [b]за решение на САЩ как и на кой да дават да ползва техните патентовани технологии[/b]. Аз драма в това не виждам. А що се касае до външната политика на САЩ, то на Китай не е по-различна, разбира се според възможностите им. На СССР политиката не беше по-различна.
  Така, че нека спрем да величаем някой и да оплюваме друг - всички са еднакви спрямо нас.
  Ако английската АРМ собственост в момента на японска банка забрани примерно на епъл да ползва нейните патенти за секунда ще ги занули. Само, че понеже хората знаят колко е абсурдно да се действа по този начин в договора за покупка пише, че няма право да се прави отказ , на която и да е компания по света. Това е нормално и така трябва да бъде. Иначе ако TSMC купят АРМ, а след това Китай налее гигантска сума и придобие TSMC ще може да занули всяка компания.
  Huaweimatexs
 • То дори за Китай прогнозата е 2030-35г. Друга прогноза е че Турция ще бъде в това топ 10.
  640x.jpg
  Хайде сега го ударихме на гледачки, кристални топки и хвърляне на боб от знайни и незнайни анализатори.
  Турция изживява най-голямата си финансова криза за последния четвърт век, но щяла да влезе в топ 10 на света :lol:
  Започвам искрено да се забавлявам с тази тема и фанатичното защитаване и величаене на Китай :mrgreen:
  Ако не бяха СССР и САЩ да наливат и дават безвъзмездно технологии, Китай щеше да е една аграрна изостанала държава, но иначе са много велики :lol:
  Мда. Забавен си. Я да видим, коя е гледачката, която съм цитирал. Сигурно ти си по-умен и по-знаещ от нея. (PricewaterhouseCoopers)
  1849
  (Price Waterhouse)
  1854
  (Coopers & Lybrand)[1]
  Founder Samuel Lowell Price, Edwin Waterhouse, William Cooper Edit this on Wikidata
  Headquarters London, United Kingdom[2]
  Area served Worldwide
  Key people Robert Moritz (Chairman)[3]
  Services Assurance
  Advisory
  Tax Advisory
  Tax Controversy
  [b]Strategy Consulting[/b]
  [b]Data & Analytics[/b]
  Management Consulting
  Financial Advisory
  Actuarial
  Legal
  Revenue Increase[b] US$42.4 billion[/b] (2019)[4]
  Number of employees [b]276,000 [/b](2019)[5]
  Website www.pwc.com
  PricewaterhouseCoopers is a multinational professional services network of firms headquartered in London, United Kingdom, operating as partnerships under the PwC brand. PwC ranks as the second-largest professional services network in the world[6] and is considered one of the Big Four accounting firms, along with Deloitte, EY and KPMG.[7]

  PwC firms operate in 157 countries, 742 locations, with 276,000 people.[5] As of 2019, 26% of the workforce worked in the Americas, 26% in Asia, 32% in Western Europe and 5% in Middle East and Africa.[8] The company's global revenues were $42.4 billion in FY 2019, of which $17.4 billion was generated by its Assurance practice, $10.7 billion by its Tax and Legal practice and $14.4 billion by its Advisory practice.[9]
  Huaweimatexs
 • И преди го бях казал. Не харесвам политиката на САЩ и ДА, Китай ще ги мине. Но това няма нищо общо с Apple, компания номер 1 в света за смартфони и не само. И тези, които не знаят ползвам си стария S9+.
  Spikul спираме диалога. Нищо лично към теб, не искам да се карам с никой. Жалко, че влязохме в полемика и си прав, че започнах да пиша глупости , но ти ме принуди.
  Няма значение. Лек и успешен ден.
  Виж сега, извинявам се на всички и поемам винаги подадената ръка, но не аз тръгнах да псувам и обиждам.
  Няма нищо лошо в една полемика и това хората да не мислят еднакво.
  Тук ставаше въпрос за решение на САЩ как и на кой да дават да ползва техните патентовани технологии. Аз драма в това не виждам. А що се касае до външната политика на САЩ, то на Китай не е по-различна, разбира се според възможностите им. На СССР политиката не беше по-различна.
  Така, че нека спрем да величаем някой и да оплюваме друг - всички са еднакви спрямо нас.
  Spikul
 • И преди го бях казал. Не харесвам политиката на САЩ и ДА, Китай ще ги мине. Но това няма нищо общо с Apple, компания номер 1 в света за смартфони и не само. И тези, които не знаят ползвам си стария S9+.
  Spikul спираме диалога. Нищо лично към теб, не искам да се карам с никой. Жалко, че влязохме в полемика и си прав, че започнах да пиша глупости , но ти ме принуди.
  Няма значение. Лек и успешен ден.
  wer_aac
 • Разбрахме те що за дървен философ си в темите за Ултра, Ноут и т.н. в тази тема си същия. Не си мисли, че хората не го забелязват. Постоянно с мнение, постоянно неговото било НАЙ.
  Ами не ,не е . Айфона е по-добър от ноута добре е да го знаеш.
  Дали съм дървен философ или надървен философ, поне съм философ и не псувам като каруцар, Оксиморончо.
  Айфона бил по-добър от Ноута, пък псуваш САЩ и се кефиш на Китай. Това е типичен пример за байганьовщина - искаме айфони, но псуваме американците, искаме да сме като европейци, но караме като идиоти и погазваме всички правила и закони.
  Тежко и горко ни с такъв материал.
  А мен не ме мисли с Ноута, аз не разбирам от телефони, камери, дисплеи и хардуер - просто спри да четеш тези гадни теми за Самсунг и ще спиш спокойно :lol: Бягай сега да почиваш в Турция, че утре като стане 10-тата икономика в света, няма да можеш, че ще ти е скъпичко - за айфон ли да даваш пари или за Турция :lol:

  П.п: Съжалявам, че темата отново падна на ниво псувни, личностни обиди и заяждане. Явно е прав Ванката като трие и заключва темите.
  Spikul
 • Разбрахме те що за дървен философ си в темите за Ултра, Ноут и т.н. в тази тема си същия. Не си мисли, че хората не го забелязват. Постоянно с мнение, постоянно неговото било НАЙ.
  Ами не ,не е . Айфона е по-добър от ноута добре е да го знаеш.
  wer_aac
 • Така пиша защото ми е кеф. Те хората ще приемат твойто малоумно мнение , а не мнението на Делойт,Standard Chartered PwC . Много си си повярвал. Кеф ти е да спусваш ли? То всъщност толкова и грамотно пишеш де.
  Иначе за мен е комплимент да бъда наречен малоумен от дебил като теб :mrgreen:
  Няма за какво да ти се сърдя, толкова ти е капацитета - освен да псуваш и обиждаш, друго не може да ти роди малкото мозъче.
  Нито ми дреме за САЩ, нито за Китай, но защо не живееш в Китай?
  А тези глупости за Делойт и другите простотии не ме вълнуват, защото сега Лемънд трябваше да са номер 1 в САЩ, а петролът трябваше да е 200$ за барел според подобни анализаторски прогнози!
  Spikul
 • Така пиша защото ми е кеф. Те хората ще приемат твойто малоумно мнение , а не мнението на Делойт,Standard Chartered PwC . Много си си повярвал.
  wer_aac
 • Какви гледачки какви 5 лв. Това съм го учил и прочел в учебниците. Както виждаш и най-големите компании дават същите анализи и резултати. Това, че на теб не ти изнася си е твой проблем. Китай ще ги издуха , а те ще се чудят какви санкции да им слагат , за да им забавят икономиката. Индия също ще ги мине.
  А Турция като е в криза ще излезе от нея. Тя има потенциала да влезе в Топ 10, дори да не успее най-вероятно ще е между 10-15 място.
  Аз проблеми нямам. Съжалявам, че не ти вярвам на постовете, но няма и кой да те приеме на сериозно с фрази като "шибани кравари", "Хуауей ще им ебе мамата", "Китай ще ги издуха" и т.н.
  Не знам какво си учил, но пишеш доста каруцарски.
  То и аз навремето учех, че комунизма ще пребъде, но ей го на, не стана така.
  Просто крайните ти мнения са нелепи ;)
  Spikul
 • Какви гледачки какви 5 лв. Това съм го учил и прочел в учебниците. Както виждаш и най-големите компании дават същите анализи и резултати. Това, че на теб не ти изнася си е твой проблем. Китай ще ги издуха , а те ще се чудят какви санкции да им слагат , за да им забавят икономиката. Индия също ще ги мине.
  А Турция като е в криза ще излезе от нея. Тя има потенциала да влезе в Топ 10, дори да не успее най-вероятно ще е между 10-15 място.
  wer_aac
 • Какви гледачки какви 5 лева. Това съм го прочел и учил в учебниците там го пише. Както виждаш и най-големите одиторски и банкови компании дават същите прогнози. Това, че не ти изнасят фактите си е твой проблем. Китай ще ги издуха като нищо, както виждаш и Индия ще ги измести.
  А Турция спор няма, че е в криза, но има потенциала да влезе в топ 10 икономики на света.
  wer_aac
 • То дори за Китай прогнозата е 2030-35г. Друга прогноза е че Турция ще бъде в това топ 10.
  640x.jpg
  Хайде сега го ударихме на гледачки, кристални топки и хвърляне на боб от знайни и незнайни анализатори.
  Турция изживява най-голямата си финансова криза за последния четвърт век, но щяла да влезе в топ 10 на света :lol:
  Започвам искрено да се забавлявам с тази тема и фанатичното защитаване и величаене на Китай :mrgreen:
  Ако не бяха СССР и САЩ да наливат и дават безвъзмездно технологии, Китай щеше да е една аграрна изостанала държава, но иначе са много велики :lol:
  Spikul
 • Щатите твърдо отиват трети :)
  Боби13