Apple облекчава някои от правилата за App Store

Apple облекчава някои от правилата за App Store

Масовото недоволство на разработчиците срещу правилата за включване в App Store накараха Apple да промени някои от тях. По-специално става дума за насоките за включване на игри, които се стриймват от отдалечени сървъри към устройствата на потребителите и които ограничиха работата на услуги като Google Stadia и Microsoft xCloud.

С новите промени тези услуги могат да работят, но Apple ще трябва да одобрява всяка достъпна през тях игра. Заглавията ще трябва да бъдат изпратени за одобрение поотделно, а освен това ще трябва да са налични самостоятелно в App Store, което означава, че компаниите не могат да предложат едно приложение, което да дава достъп до много стрийминг игри.

Те обаче могат да създадат каталози, в които да са налични връзки към всички предлагани от тях самостоятелни стрийминг игри, които след това ще могат да се изтеглят самостоятелно. Всички плащания през тези игри обаче ще подлежат на същата комисионна от 30%, която прибира Apple и в момента е в центъра на войната на компанията с Epic Games.

Apple вече няма да налага изискване за ползване на нейната билинг система за онлайн курсовете, които се провеждат между двама потребители, но не и за курсове, които се провеждат с участието на много хора. Apple прави и изключение за "безплатни приложения, които действат като съпътстващи приложения за платени уеб инструменти".

Според компанията тук влизат VoIP, облачни услуги, email предложения и уеб хостинг приложения, които може да не ползват билинг системата на App Store, ако не предлагат покупки или не карат потребителите да купуват услуги на други места.

Източник: CNBC

  • Браво! Така се прави...спрягаш някаква схема с измислено подслушване(доказателства така и не видях да са представени)за да можеш да извиваш нечии ръце е една търговка война,,и ликвидараш конкуренцията. Както е тръгнало след 20г май ще остана само двете ябълки(корейската и американската(,а след 30 сигурно само американската! Така ще купуваме само американско и Биг Брадър щен е най-доволен!
    pretorianec