Lenovo Yoga Slim 7 е тънък и с адекватен хардуер

Lenovo Yoga Slim 7 е тънък и с адекватен хардуер

Наскоро ви запознахме с един от актуалните преносими компютри, предназначени за игри на Lenovo, Legion 5, а сега идва ред и на друг модел от обширното портфолио на компанията.

Става дума за едно от попълненията в серия Yoga, а именно Yoga Slim 7. Тук няма да откриете завъртащ се екран, който асоциираме със серията, но устройството има своите отличителни черти.

Дизайн

Yoga Slim 7 е с алуминиева конструкция, която е компактна, тънка и сравнително лека при дебелина 14.9 мм и тегло 1.4 кг. Интерес представлява опцията за избор на устройство с текстилно покритие на капака, а това го отличава от останалите предложения на пазара. За това ревю разполагаме със стандартния вариант с метално покритие на капака, на който присъстват двете лога на YOGA и Lenovo.

При отваряне на лаптопа отриваме клавиатура без цифров блок с отвори за високоговорители от двете ѝ страни, а под нея е поставен голям тъчпад. Екранът е с тънки рамки от двете си страни, а в горната му част са разположени камерите и други сензори. В долната част на корпуса се открояват отворът за охладителната система и гумираните крачета.

Отляво на конструкцията са разположени два USB Type-C и HDMI портове, както и комбиниран жак за слушалки и микрофон. Отдясно откриваме два USB Type-A порта, слот за microSD карти и бутон за включване. Изработката е стабилна, а металната конструкция допълнително придава приятно премиум усещане.

Хардуер и батерия

Лаптопът идва с 14-инчов IPS екран с резолюция Full HD и яркост 300 нита. Панелът предлага добри нива на яркост и цветово представяне, като при липса на ярък източник на директна светлина картината е доста добра. Дисплеят се отваря почти на 180 градуса, което го прави подходящ за показване на съдържание пред повече хора. Налична е опция за управление чрез докосване, резолюцията на панела достига до 4K, а яркостта е до 500 нита.

Тестовата бройка е с процесор Intel Core i5-1035G4, който включва четири ядра с базова честота 1.10GHz и максимална до 3.70GHz. Наличен е и графичен ускорител Intel Iris Plus Graphics, който поддържа възпроизвеждане на резолюция до 5120 x 3200 пиксела. Конфигурацията предлага още 8GB RAM и 512GB PCIe SSD.

Всичко това позволява постигането на добра продуктивност в приложенията от ежедневието, някои по-ненатоварващи игри, както и, разбира се, програми за обработка на снимки. Ако ви е необходима по-висока производителност, серията предлага избор до процесор Intel Core i7 от 10-о поколение, 16GB RAM, 1TB SSD и видеокарта NVIDIA GeForce MX/GTX.

Лаптопът включва пълноразмерна клавиатура с подсветка и ред функционални бутони. Макар да е далече по удобство от клавиатурите на ThinkPad, тя също е удобна за по-продължително писане. Тъчпадът е позициониран под клавиатурата и е достатъчно широк и удобен за работа.

Yoga Slim 7 разполага с ефективна охладителна система, която включва два вентилатора и поддържа температурата на приемливи нива по време на работа. Разбира се, при по-сериозно натоварване вентилаторите преминават на високи обороти и шумът от това е осезаем, а корпусът се загрява, но не и до неприемливи нива.

Налични са очаквани опции за свързаност, включително Wi-Fi 6, Bluetooth, два USB Type-C порта, HDMI и 2 х USB Type-A интерфейса. Полезна добавка е наличието на слот за microSD карти. Има и опция за добавяне на четец на отпечатъци в бутона за включване.

По данни на компанията с един заряд на вградената батерия Yoga Slim 7 може да предложи до 14 часа автономия. Със сигурност можете да разчитате на модела за пълен работен ден, разбира се, в зависимост от натоварването. Зареждането става през USB Type-C порт, като се поддържа и технологията за бързо зареждане Rapid Charge Pro. С нея получавате 80% заряд при един час зареждане. Включеното в комплекта зарядно е с мощност 65W.

Аудио системата се състои от два говорителя с мощност 2W, които са разположени от двете страни на клавиатурата. Поддържа се технологията Dolby Atmos, а качеството на звука е приятно при наличието на адекватен източник. Откриваме още микрофони с голям обсег, които позволяват оптимална работа с виртуални асистенти и осигуряват прилично качество на звука при използване на приложения за разговори. Лаптопът разполага още със стандартна и IR камера, която може да се използва за вписване чрeз Windows Hello.

Софтуер

В софтуерно отношение има опция за избор на Windows 10, която предлага нужната функционалност за ежедневна работа и забавление. Основната софтуерна добавка от Lenovo e приложението Lenovo Vantage, което дава някои възможности за допълнителни системни настройки. През него например можете да проверявате за софтуерни обновления и да следите за състоянието на компонентите.

Налична е опция за защита на батерията, която ограничава зареждането до около 60%, а това се препоръчва, ако ползвате компютъра предимно с включено зарядно. Тук можете да правите настройки и на звуковата система и на нивото на производителност на системата. Освен това е наличен и раздел за сигурността, в който е достъпна информация за защитата на компютъра.

Финални думи

Lenovo Yoga Slim 7 е компактен и стилен лаптоп, който се отличава с изчистен дизайн и качествена изработка. Леката и компактна конструкция улеснява транспортирането на компютъра и работата в движение.

Иначе серията предлага широк избор от компоненти в зависимост от нуждите ви, което осигурява допълнителна гъвкавост. Разгледаният модел предлага стабилна производителност и добра издръжливост на батерията, което го прави добър избор за търсещите премиум устройство на достъпна цена.