0.9% от компонентите в Huawei P30 Pro са произведени от американски компании

0.9% от компонентите в Huawei P30 Pro са произведени от американски компании

Преди време споделихме с вас информация за част от компонентите в Huawei P30 Pro, които се произвеждат от американски компании. Сега Nikkei са направили подробен анализ, в който виждаме процентното съотношение на компонентите според страната на произход, и дори цените на някои от тях. Уточняваме, че производството на голяма част от тях се извършва в Китай, но от чуждестранни производители. Най-голям дял заемат тези от Япония, които представляват 53.2% от всичките, следвани от Южна Корея с 34.4%, Тайван с 5%, Китай с 4.9% и САЩ с едва 0.9%.

Макар произвежданите от американски компании компоненти да са едва 15 от общо 1631, сред тях са някои основни продукти като DRAM от Micron, защитните стъкла от Corning и полупроводникови комуникационни решения от Skyworks и Qorvo. Интересно е да отбележим, че Micron е възстановила доставките към Huawei, тъй като е открила пропуск в наложените забрани. Освен това има информация, че Huawei е натрупала запаси от някои от компонентите преди попадането ѝ в забранителния списък на САЩ, от който е на път да излезе през следващите дни.

От друга страна Япония и Южна Корея са съюзници на САЩ и е доста вероятно някои от компаниите от тези страни също да са ограничили доставките си за китайците. Това би представлявало по-сериозен проблем за Huawei, като отчетем процента на компоненти, които идват от двете държави. Иначе общата стойност на използваните в P30 Pro части е 363.83 долара като от тях 138.61 долара (38%) струват само тези от Китай. Американските компоненти съставляват 16% от общата стойност на всички части.

Източник: Nikkei

Оферти на деня

 • https://www.youtube.com/watch?v=WpbOoQpwAFs
  StefanDdragon
 • Камера сензори - Сони [Япония]
  Олед Дисплей - JOLED (JAPAN Display) [Япония]
  защита на стъкло - Dragontrail glass - AGC Asahi Glass [Япония]
  Панасоник - USB Type C port [Япония]
  Тошиба - rgb controller [Япония]
  Самсунг - Micro SD Storage [Корея]
  Ram - Самсунг [Корея]
  Знаех си, че япония все още иноватора на повечето технологий! :)

  Линк : https://www.theverge.com/2019/5/21/18632550/huawei-p30-pro-android-google-executive-order-us-phone-qualcomm-intel
  StefanDdragon
 • -
  npet