3G мрежата на VIVACOM вече поддържа скорости до 21 Mbps

3G мрежата на VIVACOM вече поддържа скорости до 21 Mbps
От VIVACOM обявиха, че са увеличили с 50% максималните скорости за изтегляне на данни в ЗG мрежата си и че тя вече поддържа скорост до 21 Mbps, която е достъпна за 78% от населението на страната. Досега мрежата поддържаше 14 Mbps при изтегляне и 5.74 Mbps за изпращане на данни. От оператора, който по отношение на максималната мобилна скорост е в догонваща позиция, уточняват, че в момента 3G мрежата му покрива 98,71% от населението и 92,08% от територията на страната.

По-високите скорости ще са достъпни за клиентите, които използват тарифните планове Traffic Unlimited M, L и XL, както и пакетите с неограничени мобилен Интернет +Data Unlimited M, L и XL с техните гласови SIM карти.

 • Аз преди да си изхабя МВ достигам скорост до 6 мбпс ;). С модем Хуауей Е353 u съм , взет от Виваком , на кутията му пише 14.4 мбпс далоуд и 1.44 ъплоуд , в нета - сайта на производителя пише 21.6 далоуд и 5.76 ъплоуд ... Е де факто каква е максималната скорост на модема :) ? И да ви кажа че скороста от 21 мбпс за Трафик Ънлимитет М накойто съм и аз не важи ;)!
  vanci1990
 • Незнам за какви скорости говорят, но напоследък имам наблюдения, че даже радиостанции 64 kbps ми насичат. Незнам за макс. скорост колко се достига, но вече не мога да достигна макс. ограничена скорост 128 kbps 3G/230 kbps 2G. По мои наблюдения нета по-скоро насича, но във всеки случай не е както беше преди.
  В@НК0
 • [Quote]По принцип дата трансфера и интернет свързаността като цяло са НЕизчерпаем ресурс[/Quote] Да, ама капацитета на клетките е изчерпаем...
  KOBRETI
 • Има доста голяма разлика между кабелните оператори и мобилните. Все пак нали не искаш като се пробваш да звъннеш да не можеш, понеже някой е налазил и тегли яко нещо от интернет и няма ресурс за повикването ти. А и тогава ще падне едно теглене на торенти от телефона и т.н.
  nmnikolov
 • По принцип дата трансфера и интернет свързаността като цяло са НЕизчерпаем ресурс и винаги могат да го предложат, т.е. тогава ще се ограничи автоматично от към брой врабчета на клона, но ще има своите пикове и моменти на радост за потребителите...Но лично аз се съмнявам това изобщо някога да стане, не и до като операторите не се превърнат в благотворителни дружества или иначе казано "интереса клати феса" ;)
  @PLAYLIFE
 • Дали ще дочакаме да предлагат неограничен нет на макс скорост,т.е като кабелните оператори :).
  behroozwolf
 • възможно е при мен с дефай+ в нас сигнала е по .силен от преди говорим за 20-25 asu гледайки в таск мениджъра още нещо което ми прави впечатление въпреки че съм с изчерпани мегабайти на максимална скорост латентността продължава да е добра и това при положение че апарата е само HSPA
  purko1
 • Не е цялата новина [Quote]Операторът посочва, че по-бързите скорости ще са достъпни за клиентите на тарифите Traffic Unlimited M, L и XL, както и на абонатите, добавили към гласовия си план пакет +Data Unlimited M, L или XL. Всички останали клиенти на мобилния интернет на VIVACOM остават с досегашните скорости - 14 Mbps при сваляне и 5.74 Mbps при качване на данни.[/Quote]
  emo65
 • сигурно имат обективни причини които ние няма да разберем
  purko1
 • е има оператор и с 42 мегабита но тестове показващи такава скорост още няма иначе си прав относителни са такива скорости даже непостижими по-важни са средните които се достигат в дадена клетка :)
  purko1
 • те всички параметри и на трите оператора излагат данни от лабораторията виваком на летището в Варна от edge повече не мръдна
  Arthur