48% спад в печалбата на Sony Ericsson за тримесечието

Наред с представянето на нови телефони, Sony Ericsson обяви и финансовите си резултати за първото тримесечие на годината. Според тях печалбата на компанията е намаляла с 48% до 133 милиона евро, а продажбите са спаднали с 8% до 2,7 милиарда евро в сравнение с година по-рано. Сред причините за това се посочват забавеното развитие на пазара на телефони от среден и висок клас, което се изразява в намаляването на средната продажна цена на устройствата на SE до 121 евро от 134 евро преди година. В допълнение печалбата е била засегната и от по-големите разходи за разработване на нови модели и технологии. Пазарният дял на Sony Ericsson е намалял с 1 процент до 8%. Компанията прогнозира, че тази година световният пазар на мобилни телефони ще нарасне с 10%.

Финтех революцията е вече факт. Разбери как да сложиш целия си портфейл в смартфона.

 • Явно всеки откачен на тема Нокиа иска да злорадства :p
  vladovn
 • Аз ще заключа темата, ако някой от другите модератори иска да я отключи негов проблем. И малко по темата: спад за тримесечието въобще не значи, че през следващите 3 тримесечия няма да има увеличение, но това никой не може да прогнозира на базата на първото тримесечие, така че за какво спорят Т650, 6500, К800, К850 та и N95 намесиха след като няма причина затова.
  centur
 • Тоса пък въобще не е вярно, че К850 има най-добрата 5МР камера, и N95 не е, но не е и К850. Виж тестовете в mobile-review. Бих те посъветвал да заключиш темата, защото отново се започва големия и тъп спор "кой е по-по-най" - Нокиа или СЕ. Пак казвам, няма най-добри, всичко зависи от определения телефон, момента, нуждите на съответния потребител...
  deezel
 • 6500 slide сега колко е паднала не е истина, а иначе май цените на сони по често падат от тези на Nokia ;)
  preview
 • T650 e mnogo po-nov model. Zatova si se zabludil.
  Andre N.B.
 • Защо да не се постави SE до Nokia? Само да ти кажа без да споря с теб, когато Nokia са бичили дървета, Ericsson са строяли телеграфни стълбове, ако ме разбираш.
  maniaka_slr
 • точно между к800 и к850 разликата е доста голяма- дисплей, акселератор, тъч бутони, джойстика е махнат- основен проблем на СЕ, дизайна много повече ми допада, камерата ест е много добра, най добрата 5мпкс което за мене е достатъчно, да не забравяме и качеството на видеото което най накрая е задоволително в К серията..
  Marseille
 • Opredeleno nqmat novi modeli na pazara.
  Andre N.B.
 • Има поне 10 модела който го копират без съществена разлика, просто най-оборотната им серия буксува. Разликата между К800 и К850 е минимална докато между к750 и к800 беше осезаема. Надявам се да ме разбереш.
  klen4o
 • специално за цени надали нокиа е точния пример, дето всичко е двойно, също много адекватно да вадиме цени точно от германос..
  Marseille
 • и какво к800 и к810 ли имаш предвид? и ако заради това спада е с 48% значи си много голям разбирач...
  Marseille
 • Faith, лека корекция - N73 е на цена от 549.90 - http://www.germanos.bg/e-germanos_bg/open/browse?product=7939&category=1123 Цената, която си посочил е с абонаментен план. Според мен разликата се дължи на 1: факта, че СЕ е по-нов модел (в чисто времеви аспект) и 2: което следва от 1 - мисля, че по-големите вериги магазини зареждат по-големи количества, и по-нарядко, т.е. възможностите им за следване на корекциите на цените на производителя са по-ограничени във времето. За пример ще ти дам по-малки магазини като тези в тук в mobileshop, както и онлайн като гет.бг, които са по-гъвкави при свалянето на цените - тук цените на двата модела са почти еднакви. А и btw мисля, че в случая по-скоро съпоставката между цените на T650 и 6500 slide е по-удачна от гледна точка на време на излизане на модела, функции и клас.
  Stan*
 • К800i
  klen4o
 • Незнам дали е един и същи модел знам само че телефоните им "струват" егати цифрите. Пример:Цени в Germanos -SE T650 669 лв; Nokia N73 419 лв. Мога да дам още доста примери. Кажи ми това нормални цени ли са?? Извинявам се на феновете на Нокия и на разбиращите от телефонни апарати че поставих Нокията редом до Сони Ериксона.
  Faith
 • кой е тоя един и същ модел?
  Marseille