Първите оферти на "Мтел" след ребрандирането

Първите оферти на
В понеделник, когато "Мтел" представи новото си лого, стана ясно, че ще трябва да изчакаме няколко дни, за да разберем какви са първите предложения, които отразяват новите имидж и стратегия за развитие на оператора. И тъй като промяната беше особено радикална, очаквахме и подобаващи оферти. Предложенията са пакетни и комбинират домашен интернет, цифрова телевизия и мобилни разговори на цени 29,90 лв., 59,90 лв. и 99,90 лв. в зависимост от включените ТВ канали, скоростта на фиксирания интернет и включените минути за национални разговори.

По-интересното при предложенията е, че добавят и безплатно устройство - 32" full HD телевизор Toshiba, двуядрен 15"лаптоп HP 655 или смартфон Sony Ericsson Xperia arc S. Според оператора то е наистина безплатно и потребителите не плащат нищо друго освен абонаментната такса. Цената на минута след изчерпване на включените е 0,29 лв.

Предложението обаче е валидно за градовете с покритие на фиксираната мрежа на оператора, което ограничава сериозно обхвата му. В допълнение потребителите на други оператори ще трябва да заплатят гаранционна сума, която ще бъде върната след 12 месеца. Всеки клиент има право само на едно пакетно предложение. Пълните условия ще бъдат обявени в понеделник.

 • WOW! Митко имаш ЛС, ще проверя какво се е случило егати...
  Crazy Heart
 • Чакай малко дай дата на подаване на заявлението и съответно дата, на която се е извършил преноса. 7 дни се има предвид 7 работни дни и започват след 2-та дни, в които трябва да ти разгледат заявката. Така че реално преноса става до 9 работни дни. Не казвам, че не е възможно да не са спазили срока, но просто ми е интересно да разбера повече подробности за датата на подаване на заявлението и съответно прехвърлянето.
  nmnikolov
 • Съжалявам за което и мисля, че имаш основание за жалби в КЗП и КРС! При мен стана, както описах - за по-малко от 48 часа!
  @PLAYLIFE
 • Само за справка - пренос от БОБ към Мтел ми отне точно 10 дни - 8 работни. Повече от законовия срок.....
  DimitarStoilov
 • Искам само да споделя опита си с т.нар. първа оферта на Мтел. Още на 1ви, преди да има комуникация по телевизията, подписах договор и доплатих за 250 лв. за по-големия телевизор, не безпроблемно разбира се. Като начало - изобщо нямаха такъв продукт (40" телевизор) в прословутата система и съответно не можеха да ми издадат касова бележка, предвид, че нямаше за какво да платя?!? Вместо това, оставих 250 лв. на депозит, за да могат впоследствие да ги наместят, където е необходимо - нещо, което според мен е недопустимо. По-големият проблем е, че 11 дни след подписването на договора, нито Мегалан са ме включили към мрежата (много били натоварени), нито пък съм си получил телевизора. Реално никой, нито в Мтел, нито в Мегалан, знае каква е процедурата и кой трябва да достави телевизора - нещо, което е нелепо. От единия кол център ме прехвърлят към другия и обратно. Аз наистина не знам кога и ДАЛИ ще получа телевизор..... Някак си не ми се връзва да имаш всеобхватна кампания около ребранда и готина оферта, която реално не можеш да предлагаш адекватно и на задоволително ниво за клиента. Така изцяло се съсипва работата на хората, направили иначе готиния според мен ребранд, т.е. едни хора в Мтел се изсират върху работата на други. Срамота! Същевременно запотен и притеснен мьекащ директор ни убеждава чрез видео в youtube колко впечатляващи са новите оферти. Да, така е, само намерете начин да ни ги предоставите.
  DimitarStoilov
 • много "напудрено" мнение, звучи много обективно(woo)
  meteor
 • Бонус устройствата (телевизор, смартфон, лаптоп), които МТел подарява с първото си пакетно предложение към клиентите след ребрандинга са качествени, маркови и много атрактивни. Дано и в другите си промоции компанията запази този подход!
  Mary13
 • Спорите за глупости... Мтел и Боб е едно и също говедо с различно име....Както Исус и Мохамед!!Всичко е за заблуда на хората. А Мтел отново се осра с новата си оферта, която е доста дискиминационна. Аз живея в Русе и тук това не върви... А се перчат за най силния оператор....Лайняри и помияри са Мтел...преоблякъл се Илия,гледа се,пак с тия! Или умила си дупето ,оцапала си п*тето.
  cavaler
 • Аз пък никой не агитирам да мигрира, още повече към Мтел ;) Просто предложих разумен вариант, с който дори абонати на Мтел (с безсрочен договор) могат спокойно да се възползват от новата им пакетна услуга включваща безплатно у-во. (whistle) Както беше по-рано коментирано - аз пък бих се радвал на безплатно у-во, а от трите най-много ми допада лаптопа, но ще изчакам подобни глезотийки да бъдат предложени и от другите оператори, че на Ментеля не бих станал, ако ще и пари да ми дават вместо устройства ;)
  @PLAYLIFE
 • Да принципно от Мтел към Боб и обратното става по-бързо отколкото между другите оператори, като минимално е на 3-тия ден. Въпроса е все пак да имат предвид, че по закон принципно е 7 работни дни и даряващия оператор определя датата на прехверляне. Както до момента не е било проблем потребителя да си избира датата така утре може от Мтел да променят политиката и те да определят датата на прехвърляне. Нека обаче всеки има предвид заково установения максимален срок за прехвърляне, за да няма после сърдити...
  nmnikolov
 • Спориш без да четеш...или умишлено се заяждаш с цел да влезем в безсмислен спор, а лесно човек може да не се захваща за определена дума или словосъчетание, като се научи да тълкува нещата по правилен начин! Също говоря от [u]личен опит[/u] и пренасянето става за точно 2 дни, забележи: [B]от Мтел към Боб![/B] ПП: Даже човека от Боб ми каза, че няма какво да одобряват или да чакам... даже заявление не съм писал на ръка или нещо такова, всичко бе попълнено директно в системата. Човека ми даде боб сим карта вечерта на 22-ри Август, за което платих 15лв и ми каза: "на 24-ти след обяд можете да си сложите картата на Боб и всичко ще е наред, номера ще е пренесен". Аз забелязах, че на 24-ти към 11:30 обвхата на примата беше изчезнал. Тоя ден ми беше голяма лудница на работа и не ми остана време да сложа по-рано боб картата в телефона. Но към 13:30 я сложих и воала - имах обхват на Боб-ската карта. Набрах другия си номер и какво да видя, звънях от пренесения номер :D Тук малко преиграх в описанието, но историята е 100% достоверна и прехвърлянето от М към М (Боб) става за по-малко от 2 дни. Предполагам по същия начин стои въпроса ако се прехвърля от сметка на предплатена в същия оператор, в случая М и така ще се избегнат 15-те лева за нова сим...и в същото време човек с безсрочен договор ще може да се яви "нов клиент" за оператора.
  @PLAYLIFE
 • Пренасанято хич не става точно за 2 дни след подаване на заявлението, а става в рамките на 9 работни дни общо (2 за разглеждане на заявлението и след това до 7 дни за прехвърляне). И го казвам от опит, защото прехвърляхме 5 номера от Мтел към Виваком преди дни. Единият номер беше с безсрочен договор и въпреки, че заявлението беше подадено на 17 Септември прехвърлянето стана на 27-ми.
  nmnikolov
 • Пренасянето става за 2 дни! т.е. 2 по 2 дни = 4 дни за пренос. Условието е коректно, за него бях забравил, но с пренос към Боб - това условие не важи! Лично аз пренесох Мтел номер (Прима) на Боб, а самата карта беше активирана ден преди това. Преноса стана за точно два дни след подаване на заявлението в Боб офис. Същото би било портин-а да се извърши отново към Мтел. Лошото при Боб-а е, че се плащат 15лв. за сим карта, вместо 5лв ако се пренасяше към Глобул.
  @PLAYLIFE
 • Май не може, нямаше ли изискване номерът да е ползван 3 месеца към настоящия оператор, за да може да се прехвърли? Пък и без да го има това, докато текат 2-те пренасяния ще се изчерпят устройствата.:D
  mkpetrov
 • [Quote][Quote]Имат си договори, но може да са изтекли и да са безсрочни[/Quote] - В такъв случай просто подписват нов договор и готово. [/Quote] E да де, но това е въпроса - тези с вече безсрочни договори, но активни карти - дали ще могат да се възползват, като нови абонати, т.е. да не се налага да си сменят номера или ще трябва задължително да си вземат нова карта. Всъщност дори да не може, тези с истекъл договор, т.е. безсрочен такъв мисля, че пак ще могат, като прехвърлят картата си на предплатена на Глобул например и след това отново я прехвърлят в мрежата на Мтел, тогава би следвало да се явяват нови абонати, нали така ;) [Quote]Само в Англия положението е различно, но те гледат да правят всичко различно от континенталните европейци. [/Quote] Аз за това на там съм се насочил - хем да не е като на Балканите, хем да е по-добро ;)
  @PLAYLIFE
 • В такъв случай просто подписват нов договор и готово. :)
  makeno
 • Имат си договори, но може да са изтекли и да са безсрочни
  mkpetrov
 • Нормално е да само за нови абонати или такива, които минават на по-скъп план. Все пак настоящите вече си имат договори, няма защо да им правят подаръци. :) И в Германия е същото, новите абонати винаги имат много повече екстри и е по-добре на всеки 2 години да подписваш нов договор отколкото да си продължаваш стария. Съответно може да си прехвърлиш номера, но това струва 25 евро. Само в Англия положението е различно, но те гледат да правят всичко различно от континенталните европейци. :) Затова предложението на мтел ми се вижда нормално. Все пак досега никой нищо не предлагаше, а мтел почва да се като държи европейски оператор или поне като немски.
  makeno
 • Вълкът козината си мени, но нрава не! Както и да е... Чудно щом като казвате, че е само за нови абонати, и като се замислим покритието на интернет+телевизия, колко ли нови абонати ще имат
  butch_bs
 • Крейзи, дай инфо дали досегашни карти могат да се включат на тази промоция, или трябва задължително нова карта? Лично мен не ме интересува, защото нямам карта на Мтел на мое име и ще взема нова, но просто да е ясно официално какво е положението...
  KOBRETI