Дуо HSDPA телефони от Sony Ericsson

Днес Sony Ericsson представи два нови модела телефони, снабдени с HSDPA възможности, които обещават да направят мобилния достъп до Интернет много по-удобен и бърз. Наречени Z780 и G502, устройствата ще се продават на избрани пазари още от това тримесечие и ще идват с предварително инсталирана версия на Google Maps for Mobile и поддръжка на Exchange ActiveSync.
Z780 споделя много от възможностите на анонсирания наскоро Z770, като освен поддръжката на трибандови 3G и HSDPA и четирибандови GSM/GPRS/EDGE мрежи запазва познатата сгъваема форма. Вече е добавен и aGPS приемник, даващ възможност за използване на различни навигационни приложения. Сред останалите характеристики са 2МР камера, 2.2" основен QVGA дисплей, външен монохромен екран с размери 36 x 128 пиксела, 35МВ вградена памет, FM радио и слот за Memory Stick Micro. Размерите на телефона са 92 x 49 x 16 мм при тегло от 100 грама.
G502 е с класически за Sony Ericsson дизайн, ще се предлага на достъпна цена и ще е първият бюджетен модел в портфолиото на компанията, снабден HSDPA възможности. Въпреки че няма GPS приемник, такива възможности могат да се добавят към него чрез допълнителния аксесоар GPS Enabler HGE-100. Телефонът има 2МР камера, 2" QVGA дисплей, FM радио, 32 MB вградена памет и Memory Stick Micro слот.