5G смартфоните на Apple може да използват 5nm чипсет

5G смартфоните на Apple може да използват 5nm чипсет

Три от новите смартфони, които Apple ще представи догодина, ще използват 5G модема на Qualcomm X55, сочи информация на Nikkei. Източниците на изданието посочват още, че модемът може да бъде комбиниран с новия чипсет на компанията от Купертино, който най-вероятно ще носи името A14 Bionic и ще бъде произвеждан по 5-нанометровия процес на TSMC. Преминаването към по-малък процес обичайно води до подобрение на производителността и енергийната ефективност на чиповете.

Макар информацията, че Apple ще пусне модели с 5G свързаност догодина, да не е нова, сега научаваме кои конкретни компоненти ще бъдат използвани. В дългосрочен план компанията планира да разработи собствени модеми, като за целта преди време придоби голяма част от бизнеса за модеми за смартфони на Intel. Поне два от трите въпросни модела ще разполагат с гъвкав OLED дисплей.

Съществуват и индикации, че бъдещите устройства на Apple ще предложат промяна в дизайна, каквато за последно беше предприета през 2017. Сред очакваните новости са добавянето на 3D сензор в основната камера. Междувременно догодина се очаква и Huawei да представи чипсет, който се произвежда по 5-нанометров процес.

Източник: Nikkei

Оферти на деня

  • Oт днec 01.11.2019 г. ябълĸитe пycнaxa cтpиим ycлyгaтa аррlе tv+, xyбaвo e, чe cъдъpжaниeтo e c БГ пpeвoд, 9.99 лв. нa мeceц, a зa тeзи зaĸyпили нoвитe aйфoни – eднoгoдишeн бeзплaтeн aбoнaмeнт.
    vasilissv