A1 и VIVACOM са сред най-силните марки в България според Superbrands

A1 и VIVACOM са сред най-силните марки в България според Superbrands

За седми пореден път глобалната организация Superbrands връчи своите награди за отличен брандинг на водещи потребителски и бизнес марки на българския пазар. На събитието беше представено и седмото официално издание, представящо пътя към успеха и съвременните достижения на част от най-силните брандове в страната.

Тази година отново бяха отличени потребителски и бизнес марки, а в първата група има и две на компании от телекомуникационния сектор - това са операторите A1 и VIVACOM.

Методиката на подбор и оценяване на брандовете е универсална за всички 80 страни, в които присъства програмата Superbrands. Процесът се осъществява на два етапа: чрез конфиденциално гласуване на членовете на независимо експертно жури и чрез национално гласуване на потребителите в интернет, осъществено в партньорство с GfK Bulgaria.

Част от другите отличени потребителски марки в тазгодишното издание са Fibank, UniCredit Bulbank и BOSCH. Отделно бяха връчени и две почетни награди Superbrands - на най-добрата ни лекоатлетка Ивет Лалова и на българския учен проф. Владимир Кефалов за принос в промоцията на бранда България и на българската наука по света.

Оферти на деня