A1 с най-бърза 4G мрежа през третото тримесечие според Speedtest

A1 с най-бърза 4G мрежа през третото тримесечие според Speedtest

А1 разпространи съобщение, за да се похвали, че според данни на Ookla от нейното приложение Speedtest, през третото тримесечие на годината е имала най-бързата 4G мрежа в България. Измерването се базира на тестове на потребители, които са били направени между 1 юли и 30 септември. Засега данните не са достъпни в сайта на Speedtest и не можем да видим конкретните цифри и какво е било представянето на другите български телекоми, така че ще трябва да се доверим на информацията на A1.

Компанията посочва, че от старта на комерсиалните 4G услуги през 2016 г. до днес в модернизиране и разширяване на мрежата е инвестирала над 170 милиона лева. За този период А1 е регистрирала над 140% ръст на смартфоните и над 800 000 активни 4G потребители. Телекомът отчита и 260% ръст на трафика на данни, а над 60% от него се осъществява в 4G мрежата, която покрива всички населени места в страната с над 1000 жители и осигурява максимална скорост до 112 Mbps. До края на годината А1 обещава да внедри технологията carrier aggregation (обединяване на честоти) в цялата страна, a това ще позволи постигането на по-високи скорости.

 • Половин един час и после нищо не пипа докато смениш компютъра или телефона
  tzincbg
 • В голема бумащина си се вкарал, брат :)
  samoznai
 • За 9. Но пък новата прима си е супер - за 10 лв 2 гб + мин и се натрупват. Със стратегиите за пестене на трафик от тази тема стигат http://www.mobilebulgaria.com/forum/read/post/548747/page/1/%D0%BE%D0%BF%D0%B5%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B5
  tzincbg
 • Ти па! Булсат са чудесен оператор, разбивач на картели и т.н. Или викаш - за 5 лв на месец толкова :D
  samoznai
 • Е след от един и половина до 6 мбит на Булсат и то само на открито или вътре с голяма антена, си е раждане. :)
  tzincbg
 • :D "Да. Аз с техните 30 mbit се родих." Ха, какво раждане, то си е направо загробване. (beer)
  Rumm
 • Да. Аз с техните 30 mbit се родих. ;)
  tzincbg
 • Аз като знам какъв ми е нета вкъщи поради липса на по-добро мога да кажа, че ментела са си супер на мобилен (blush)
  radko89
 • -
  npet
 • {[B]Глупав хейт както винаги.. трябва ли във всяка тема да се пишат едни и същи глупости всеки ден? А по това време шефът на А1 получава награда за най-добър мениджър на годината.. [/B]} Хахах този нещастник, който беше изгонен от Виваком заради опропастяването на телекома, сега довърши тотално ментела и получава награда за това.... Баси най-големите некадърници в сферата получават награди за това :D
  kanar
 • Добре, че са Мтел, за да знаем, че има и по-добро.
  samoznai
 • Пичове, тестове с камера в YouTube разходка из София, може и страната, три еднакви устройства едно до друго с независими наблюдатели и си изчиствате името, ОК?
  tzincbg
 • Развесели ме. Представих си как Епълчо и Максито2 се хващат на ръкопашен бой на наградите за най-добър форумен трол на годината... Хахаха По-темата: мрежата на А1 е в окаяно състояние.
  Blue Sky
 • А ти за най-мазен служител :D Сори, не можеш да минеш епъла :P
  AVKansazov
 • Глупав хейт както винаги.. трябва ли във всяка тема да се пишат едни и същи глупости всеки ден? А по това време шефът на А1 получава награда за най-добър мениджър на годината..
  maxito2
 • [Quote]третото тримесечие, т.е. юли-август-септември[/Quote] И аз се чудих защо е само от него тримесечие, но вероятно е защото Ookla изисква поне 5% разлика със следващия конкурент (второто място), за да излъчи победител. Опитах се да намеря това в сайта им, но статията им за методите вече е съкратена и това липсва, ще се радвам, ако някой успее да намери тази информация. [Quote]идват много туристи и респективно предпочитат предплатени карти на Теленор и Виваком[/Quote] Не всички туристи си купуват предплатени карти, особено ако имат Европейски роуминг. Ако са на Водафон, които имат голям процент market share в Европа и са партньори на А1 Group, не биха ли били в роуминг на мрежата на А1 по подразбиране, вместо на Виваком, които не са част от международен бранд? Също, А1 имаха по-добри предплатени предложения (същите като на Теленор) лятото в сравнение с на Виваком... [Quote]мрежата на А1 е по-свободна[/Quote] Това по принцип е вярно, защото както е казано в новината: [Quote]над 800 000 активни 4G потребители[/Quote] което на мен ми се струва малко в сравнение с другите два, но не виждам защо това да не е предимство за нас потребителите? [Quote]Освен това разликата е само 5%, което е нищо. [/Quote] А тези 6% на Виваком миналата година бяха "нещо" ли? :S Съжалявам за дългия пост и се надявам да няма хейт и за мен и да бъда обвиняван, че съм "платен" и си чакам бонуса. :|
  ivobel721
 • Е, сега... Бива ли да вадиш на умряло куче - нож? ;)
  PoceH_BS
 • Абсолютно невярна информация. За мен А1 (Ментел) е с най-бавната и прекъсваща мобилна интернет мрежа от всички оператори. Клиент съм и на останалите оператори.
  otan007
 • За съжаление това иска време и управленски решения на съвсем друго ниво. Ако си чел "Артър Хейли — Колела", ще ме разбереш, че ние "железите гащи" можем да направим нещо, но... ;-)
  PoceH_BS
 • Сега Вивата правят 120 или повече тук (стига да съм близко до станцията).
  Dubspace