А1 се бори с коронавируса като подарява телевизия и мобилен интернет

През следващите дни ще трябва да променим начина си на живот и да положим повече усилия, за да ограничим максимално последиците на епидемията от коронавируса. Важна част от мерките е социалното изолиране, включително ограничаване на контактите, избягване на местата с големи струпвания на хора и работата от вкъщи, наред с щателното миене на ръцете.

В светлината на тази безпрецедентна ситуация все повече компании обявяват действия в помощ на своите клиенти, много от които през следващите седмици ще трябва да прекарат повече време у дома. A1 например обяви, че от 16 март за период от 30 дни ще предостави безплатно на своите ТВ клиенти над 200 ТВ канала. Те ще бъдат отключени за клиентите без значение на какъв абонаментен план са били преди извънредното положение.

Следващата стъпка от кампанията на А1 е насочена към частните клиенти на мобилни услуги. От 18 март те (с изключение на ползващите предплатени карти) ще могат да вземат еднократен бонус от 10 000 MB мобилен интернет на максимална скорост независимо от тарифния план, който ползват в момента. Това може да стане през мобилното приложение Моят А1 или през секцията в сайта на A1. Пакетът ще важи 30 дни след активиране.

Компанията посочва, че нейните магазини, с изключение на тези в молове и търговски центрове, ще продължат да работят, но при намалено работно време до 18:30 часа, а в обектите ще се допускат до трима клиенти едновременно. A1 призова своите клиенти да използват новите технологии през приложението Моят А1 и онлайн на А1.bg, а имащите нужда от консултация с представител могат да се свържат и чрез видео обаждане.

 • Поредният неморален акт на А1 или Ментел, както са по-известни. Например за абонатите на Близу, която е собственост на А1 също няма активация на всички канали. Доколкото разбрах въобще за телевизията на Ментел не се активират за тези, които ги нямат в плана HBO, Cinema и Diema extra. Не им пречеше да го напишат, като уточнение някъде със ситен шрифт. Но не ще си правим гръмка реклама колко сме велики. Помиярска работа се получи отново.
  otan007
 • Их верно беее, забравих че доставчика на боб не е а1, ами Trans Galactic Sistems :D :D :D
  mobilemann
 • Когато не ви изнася, не искате и да чуете да минете на план на А1, но когато дават нещо безплатно, тогава трябва да се водите техни абонати... Ами не сте, абонати на Боб сте, не на А1, както сами сте си избрали.
  iWolff
 • А1 се правят че абонатите им от БОБ не съществуват. Тях кучета ги яли.
  mobilemann
 • И аз не очаквах толкова негативно отношение... Ако не дават защо не дават, ако дават защо пък точно това дават... Винаги недоволни !
  Боби13
 • Абсолютно дърво от страна и на трите картела! А ти какво искаш ? Какво си очаквал ? Да ти подаряват безплатно телефони ? Не искам нито минути нито мегабайт,имам си достатъчно.
  Искам да дават на тези които нямат,примерно абонатите с фиксирани номера,домашните телефони.
  А то теб очаквах да не пишеш глупости
  Диян
 • А1 си прави изключително НЕ-морална реклама.
  1. Не добавя автоматично нет-а
  2. Принуждава хората да си инсталират приложението - както знаем, това обикновено е доста скъпа кампания, тук замаскирана като "борба с коронавирус-а".
  3. Веднъж инсталирал приложението, потребителят "случайно" трябва да влезе в секцията с платените добавки, за да го активира. Което също е много скъпо, по-принцип.
  Така е, прав си. Много е неморално, че трите оператора подаряват по 10 000 МБ и повече канали. Не им остана морал на тези оператори, пък и трябва да влезеш в приложението и да ги добавиш ръчно. Тц тц....
  Apple_fan
 • А1 си прави изключително НЕ-морална реклама.
  1. Не добавя автоматично нет-а
  2. Принуждава хората да си инсталират приложението - както знаем, това обикновено е доста скъпа кампания, тук замаскирана като "борба с коронавирус-а".
  3. Веднъж инсталирал приложението, потребителят "случайно" трябва да влезе в секцията с платените добавки, за да го активира. Което също е много скъпо, по-принцип.
  Mapuok
 • [attachment=0]0-02-0a-bb70e366f1890b635c0a808e8cf6125f783324a94d1af09cd1e2c84e0d71f2f5_full.jpg[/attachment] Bob с Iphone 6 :

  A1 BG #STAYHOME
  plevel12
 • Вместо да ми подряват нищо , по добре да не ми събират пари за Диема Спорт
  konsta66
 • Подарявали... ама не се отказват от мошеническата им природа.Днес върнах техен договор за телевизия и домашен интернет, по телефона операторката много разпалено ме убеждаваше - премиум пакета за [b]32[/b] лева с включен втори приемник + 4 лева ако искам мобилната им и се навих (досега на 35 с втория а от мобилната ме отрязаха като смениха приложението).Днес ме викнаха в спиди, дадоха ми договор обсипан с ненужна информация само че вече не съм дебил който само подписва без да чете.Офертата всъщност се оказа [b]42[/b] лева + 3 за втория приемник а до мобилната даже не стигнах.Айде обратно... можеше и да се съглася ако не се бяха опитали ПАК и отново да ме лъжат :evil:
  AVKansazov
 • Абсолютно дърво от страна и на трите картела! А ти какво искаш ? Какво си очаквал ? Да ти подаряват безплатно телефони ? Аз лично дори не ги искам тези мегабайти и минути, които раздават, защото и за мен са безсмислени. Повечето хора са си по къщите и ползват домашен интернет. Почти всички абонати са с неограничени минути към всички мрежи в България. По-смислено за мен, ще е да направят и другите като А1 и дарят апарати за обдишване или кувьози за бебета. Защо не сложат банер за дарения? Цъкаш си банера и въвеждаш сумата, която искаш да дариш и после плащаш с месечната такса. 5 апарата за обдишване струват 220000 лева. 5млн.абоната, ако дарят по 5 лева с месечната си такса са 25млн.лева, или 500 апарата за обдишване!
  Ванката
 • Абсолютно дърво от страна и на трите картела! А ти какво искаш ? Какво си очаквал ? Да ти подаряват безплатно телефони ?
  Боби13
 • Абсолютно дърво от страна и на трите картела!
  Диян
 • Принципно това е малко като намаляването на цената на парното през лятото. Мобилен нет, при положение че всички са по домовете или в офиса.
  За телевизията ако е така евала.

  Sent from my SM-N960F using Tapatalk

  dani_z
 • А1 са най-добрите
  IphoneXSMax
 • През приложението А1, избираш добавяне на МВ и ти се показва екстрата на 0,00 лв.
  drecksau
 • Дойде 18-ти, а не виждам къде са 10 000 мб ? Някойда подскаже?
  Paffkata™
 • Може би ще се окажеш прав mikaf1!Аз имам включен базовия пакет канали към абонаментния си план, но днес останалите канали не станаха активни за мен...Дано не е само маркетингов трик!Ще е много грозно ако лъжат за подобни неща.
  nikitrz
 • А1 и Браво са несъвместими неща. Не ви ли прави впечатление, че фирмите пак са прецакани за тях не важи. Те фирмите сметки все едно не плащат. Само ни дерат здраво и ни предлагат оферти все едно сме слабоуумни. Остариал модел на лаптоп безплатно Само, че по 150лв на месец за Интернет. Нямам идея колко смотан трябва да си за да им се върже.
  mikaf1