A1 ще предлага смартфона ZTE Axon 20 (обновено)

A1 ще предлага смартфона ZTE Axon 20 (обновено)

В началото на септември китайската компания ZTE представи първия в света смартфон с вградена под дисплея селфи камера и по всичко личи, че съвсем скоро устройството ще се появи и в България. Това става ясно от съобщение на A1 до медиите за онлайн представяне на модела ZTE Axon 20 на 19 ноември. Тогава очакваме да научим повече подробности около предлагането на телефона на нашия пазар.

Припомняме, че ZTE Axon 20 има 32МР селфи камера, която е скрита под неговия 6.92" OLED FHD+ дисплей с опресняване 90 Hz и отчитане на докосването при 240 Hz. Компанията е постигнала това чрез специално покритие на слоевете на екрана, което е с висока степен на светлинна пропускливост. Добавен е и сензор за светлина, а освен това подредбата на пикселите около камерата е променена.

Под дисплея са вградени още сензор за отпечатъци и говорител. Основната камера е четворна и включва 64MP сензор, 8MP с ултраширокоъгълен обектив, 2MP за макроснимки и 2MP за боке ефекти. В основата на телефона откриваме чипсет Snapdragon 765G, 6/8GB RAM, 128/256GB памет за файлове и батерия с капацитет 4220 mAh с технология за бързо зареждане до 30W. Използвана е и течна охладителна система.

Ново

Междувременно научихме, че А1 всъщност ще предлага 4G версията на Axon 20, която ползва осемядрения чипсет Tiger T618 на UNISOC. Това е 12nm чипсет с 2 x 2.0 GHz Arm Cortex-A75 и 6 x 1.8 GHz Arm Cortex-A55 ядра и графичен ускорител Mali G52 MP2. Поддържа се камера с максимална резолюция 48МР, така че устройството може да има и други разлики от 5G версията, но цената му ще бъде по-ниска. Повече подробности очакваме на 19 ноември.

  • Оказа се, че A1 ще пусне 4G версията на телефона, която ползва чипсета Tiger T618 на UNISOC.
    chilko
  • Като му гледам останалите параметри с тази 4220 mAh батерия и SD 765, а вероятно и някаква невероятна цена, не знам кой би се заинтересовал. Иначе е страхотно, че най-накрая влизат комерсиално продавани модели с вградена под дисплея селфи камера. В перспектива, това ще доведе от спестяване на място и отделни сглобки, до повече пространство за батерия, жак, говорител горе, както и водо- и прахоустойчивост. Единственият проблем, за който се сещам, е ремонтът. Пукнеш ли го или увредиш по какъвто и да е начин, или ако спре да работи по друга софтуерна или хардуерна причина и ремонтът ще е колкото цял дисплей. Друго си е с модулче, което струва няколко долара и се сменя за секунди.
    MEnergy
  • Интересно. Звучи ми нереално,но ще разберем дали наистина А1 ще го предлага.
    julianjulian10