A1 ще продава Samsung Galaxy Z Flip

Представеният преди дни сгъваем Samsung Galaxy Z Flip ще се появи в България през следващата седмица. A1 вече обяви, че ще го предлага от 21 февруари през своя онлайн магазин на цена 99.99 лева на месец с план A1 ONE Unlimited 5XL, но по същото време вероятно ще се появи и в предложенията на другите телекоми. При премиерата Samsung обяви, че ще предложи в страната лимитирани количества от модела в черно и виолетово. Припомняме, че свободната цена на устройството е2899 лева.

Аксесоари за:

Смартфонът предлага 6.7” Dynamic AMOLED дисплей със съотношение 22:9 и резолюция 1080 х 2636 пиксела, който е покрит с ултратънко стъкло, но въпреки това може да се сгъне вертикално. В средата обаче продължава да има забележима гънка. Механизмът на сгъване позволява фиксиране на дисплея в различни позиции, което е подходящо за селфита, видеоразговори или пък заснемане на видео за YouTube.

Отстрани на корпуса е поставен сензор за отпечатъци, а върху капака има 1.06” сензорен дисплей (300 х 116 пиксела) за достъп до нотификации и друга информация. В хардуерно отношение откриваме чипсет Snapdragon 855+ в комбинация с 8GB RAM и 256GB памет за файлове. Всичко се задвижва от двойна батерия с капацитет 3300 mAh, която според Samsung ще стигне за ден на работа. Поддържа се бързо зареждане, както и безжично.

  • Определено MOTOROLA са измислили сгъвката по-удачно, не се вижда процеп при затворено състояние.
    julianjulian10