Alcatel обяви One Touch Idol Ultra за най-тънкия смартфон в света

Alcatel обяви One Touch Idol Ultra за най-тънкия смартфон в света
Не сме очаквали особени изненади от Alcatel предвид факта, че компанията се е фокусирала главно върху телефоните от по-нисък ценови клас. Въпреки това по време на CES 2013 Alcatel представи телефон, за който твърди, че е най-тънкият смартфон в света. Става дума за модела One Touch Idol Ultra, който е с дебелина на корпуса едва 6,45 мм, но въпреки това има 4,7" AMOLED дисплей с HD резолюция и двуядрен процесор с честота 1.2GHz. Операционната система е Android 4.1 без никакви промени в интерфейса, което може да се окаже добра новина за мнозина. Характеристиките се допълват от 8МР камера.

Други нови смартфони от Alcatel включват моделите One Touch Idol и One Touch Scribe HD. Първият е определян като най-лек в категорията си с тегло от 110 грама. Има корпус с дебелина 8.15 мм и разполага с двуядрен процесор на 1.2 GHz, 4.7" IPS LCD дисплей и 8МР камера. Третият нов модел носи името One Touch Scribe HD и залага на 5" дисплей с HD резолюция и на новия четириядрен чипсет MediaTek MT6589 с честота 1.2GHz.

  • И разбира се не пише нищо за батерията - традиционно се приема за нещо напълно несъществено.;) Всъщност винаги съм се чудел и как изобщо са им удобни на хората толкова тънки телефони.
    mkpetrov