Android остава първи избор за Huawei

Android остава първи избор за Huawei

Huawei все още предпочита да използва Android в смартфоните си вместо собствената платформа Hongmeng OS, разкрива председателят на борда на директорите на компанията Лианг Хуа по време на пресконференция в Шънджън. Изявлението следва новината, че американското правителство ще ограничи обхвата на санкциите срещу китайската компания.

През май Google отне лиценза на Huawei за достъп до услугите си за Android в бъдещите телефони на компанията. Това беше следствие от поставянето на Huawei в списък, който забранява на американски компании да работят с нея без специално разрешение. Без този лиценз Huawei може да ползва безплатната Android Open Source Project (AOSP), но не и услуги като Google Play Store, Gmail и YouTube.

След като администрацията на Тръмп обяви, че ще издаде разрешения на американските компании, които искат да работят с Huawei, ако това не застрашава американската сигурност, компанията най-вероятно отново ще получи достъп до услугите на Google, което ще позволи на мобилното й подразделение да продължи нормалната си работа.

В рамките на същата пресконференция Лианг е посочил, че Hongmeng OS е разработена за устройства от сферата на IoT (internet of things), като ще намали латентността на връзката. Що се отнася до телефоните Android остава първи избор за Huawei, а компанията не е решила дали Hongmeng OS може да бъде развита като платформа за смартфони.

Източник: Technode

Оферти на деня

 • По принцип, всеки си има мнение за телефоните. Но да кажеш ,че Хуавей са боклуци е доста пресилено. Ползвам съм и Самсунг ( Note 8 )и Хуавей, но определено в момента залагам на китайците.

  Изпратено от моят LYA-L29 с помощта на Tapatalk
  Всеки е свободен да залага на каквото и когото си пожелае, но това не променя факта, че начина по който водят политиката си с лъжи, кражби и манипулации създава едно такова гадно чувство с горчив вкус в устата. Дори, човек някога да е поискал да ползва нещо тяхно, с всичките тия изяви по сайтовете на разни фенчета и политиката на самата компания, която отговаря и на манталитета на същите тези фенчета, се губи смисълът!
  Ванката
 • Huawei да са боклуци 😉 1 април мина и замина 😉 За Аврора надявам се знаеш коя е и кой е в нейната основа ? Не са братушките 😉
  Боби13
 • По принцип, всеки си има мнение за телефоните. Но да кажеш ,че Хуавей са боклуци е доста пресилено. Ползвам съм и Самсунг ( Note 8 )и Хуавей, но определено в момента залагам на китайците.

  Изпратено от моят LYA-L29 с помощта на Tapatalk

  kanar
 • Не, аз следя случая и съм разбрал, но 90% от хората са сигурни в това, че Mate 30 ще е с нова операционна система. В андроид форума няколко човека вече едва ли не са си капарирали такова устройство вече. С нетърпение очакват новата система и никой не може да ги убеди, че чакат нещо несъществуващо. Ето тези хора са подведени. Huawei официално не са казвали кой телефон ще им е с новата ОС. Тва, че има кухи лейки които вярват на всякви сайтчета, не значи, че huawei са подвели някой! Има си официално обявени дати са представянето на всеки телефон. До тогава слухове колкото щеш. Че даже и цели теми за слухове за почти всеки предстоящ телефон в андроидбг. Дай всеки производител да им следи бисерите. Щом искат да вярват, да си вярват, техен избор. Щом ти следиш и си разбрал, че няма да има нов ОС, значи и другите могат да разберат, но понякога конските капаци са удобни и трудно се свалят. Хубавей гърмяха за тяхната ос повече от месец след бана по всички сайтове. Много ти е къса паметта нещо. Но в момента в който пуснаха новина, че преговарят за руската Аврора и ми стана ясно, че са поредния фишек, както всичко в тая скапана компания! Трябваше бана да не се вдига, че пак по дадаха глава от пясъка. Да си продават само в Китай боклуците!
  Ванката
 • Не, аз следя случая и съм разбрал, но 90% от хората са сигурни в това, че Mate 30 ще е с нова операционна система. В андроид форума няколко човека вече едва ли не са си капарирали такова устройство вече. С нетърпение очакват новата система и никой не може да ги убеди, че чакат нещо несъществуващо. Ето тези хора са подведени. Huawei официално не са казвали кой телефон ще им е с новата ОС. Тва, че има кухи лейки които вярват на всякви сайтчета, не значи, че huawei са подвели някой! Има си официално обявени дати са представянето на всеки телефон. До тогава слухове колкото щеш. Че даже и цели теми за слухове за почти всеки предстоящ телефон в андроидбг. Дай всеки производител да им следи бисерите. Щом искат да вярват, да си вярват, техен избор. Щом ти следиш и си разбрал, че няма да има нов ОС, значи и другите могат да разберат, но понякога конските капаци са удобни и трудно се свалят.
  Вито
 • Няма ли да се чувстват излъгани тия мацки :lol: ... мацките не само излъгани, но и "изчукани" :D .
  Nik21
 • Не, аз следя случая и съм разбрал, но 90% от хората са сигурни в това, че Mate 30 ще е с нова операционна система. В андроид форума няколко човека вече едва ли не са си капарирали такова устройство вече. С нетърпение очакват новата система и никой не може да ги убеди, че чакат нещо несъществуващо. Ето тези хора са подведени.
  iWolff
 • Huawei пуснаха специален сайт за такива като теб не разбрали! Чети там. Никъде не пише, че ще ползват друга ос. Ако всички трябва да опровергават всеки слух..... Интернет щеше да се задръсти!
  Вито
 • План Б щеше да е ако работеше, а се оказва, че уж някой пуска слух за нова операционна система, Huawei си мълчат 2 месеца, тоест потвърждават слуховете и накрая като стана ясно, че все пак ще си работят с Андроид, излизат с изявление, че никога не е имало такава операционна система всъщност. Тоест ако санкциите бяха останали те си оставаха без операционна система, но иначе толкова време не се намери някой да каже за какво става въпрос.
  Все едно в квартала да се носи слух за мен, че съм милионер, всички мацки да ми се лепят, аз да си трайкам и да си ги бройкам и после като стане ясно, че не аз съм бил милионера, да кажа "ама то аз никога не съм бил милионер". Няма ли да се чувстват излъгани тия мацки :lol:
  iWolff
 • Hongmeng или каквото е там не е предназначен за телефони, обяви вицепрезидента на Huawei. Грешката им е била, че са започнали да говорят за тази операционна система точно когато бяха наложени санкциите от САЩ. И това ако не е подвеждане на потребителите, здраве му кажи.
  [url]https://www.gsmarena.com/hongmeng_os_is_not_for_smartphones_huawei_confirms-news-38222.php[/url]
  Не е подвеждане. Просто план Б. Но американските компании ревнаха, че ще губят милиарди без бизнеса с Китай и отново Андроид е разрешен.
  tzincbg
 • Hongmeng или каквото е там не е предназначен за телефони, обяви вицепрезидента на Huawei. Грешката им е била, че са започнали да говорят за тази операционна система точно когато бяха наложени санкциите от САЩ. И това ако не е подвеждане на потребителите, здраве му кажи.
  [url]https://www.gsmarena.com/hongmeng_os_is_not_for_smartphones_huawei_confirms-news-38222.php[/url]
  iWolff
 • Най-вероятно ще направят ОС Франкенщайн, пълна с кражби и заемки от Андроид или iOS. И телефоните им са същите, оттук-оттам взето по нещо. Нали трябва да подлъжат клиента все пак. Няма значение дали е "Франкенщайн", "Джеки Чан" или "Дартанян", важното е да работи, а Huawei са много добри телефони, като излезе с новата ОС веднага ще си купя.
  Nik21
 • Кой ги пуска тия новини незнам. В едната се твърди, че се тества на милиони устройства и че е по-бърза от андроид, в друга се твърди че изобщо не е тествана и предназначена за смартфони. В едната пише, че ще работи с куп неща в другата само с IoT. Уж на есен ще има представяне, уж девелопъри я тествали, а още не била започната. Кое е вярно.
  PanasonicMobile