Android R се появи в тест на устройство в Geekbench

Android R се появи в тест на устройство в Geekbench

Едва преди няколко месеца Google пусна официално версия 10 на мобилната платформа Android, а много производители тепърва обновяват старите си устройства до нея. Макар на този етап да няма много информация за следващото издание Android R, вече се появяват първите индикации за неговото съществуване.

Аксесоари за:

В базата с данни на Geekbench се появи устройство, в чиято секция за софтуер присъства изписано названието “Android R”. Разбира се, няма други детайли около операционната система, но резултатът от теста показва, че най-вероятно става дума за Pixel 4, който е базиран на чипсета Snapdragon 855 и разполага с 6GB RAM.

В случая изглежда става дума за ранна тестова версия на операционната система, която е инсталирана на актуалния модел на компанията. Една от новостите, за които се появи информация, и най-вероятно ще бъде интегрирана в Android R, е премахването на ограничението за големината на файловете от 4GB при запис на видео. Засега не е ясно дали Google ще именува следващата си операционна система Android 11, но това е силно вероятно.

Източник: Geekbench