Android R се появи в тест на устройство в Geekbench

Android R се появи в тест на устройство в Geekbench

Едва преди няколко месеца Google пусна официално версия 10 на мобилната платформа Android, а много производители тепърва обновяват старите си устройства до нея. Макар на този етап да няма много информация за следващото издание Android R, вече се появяват първите индикации за неговото съществуване.

В базата с данни на Geekbench се появи устройство, в чиято секция за софтуер присъства изписано названието “Android R”. Разбира се, няма други детайли около операционната система, но резултатът от теста показва, че най-вероятно става дума за Pixel 4, който е базиран на чипсета Snapdragon 855 и разполага с 6GB RAM.

В случая изглежда става дума за ранна тестова версия на операционната система, която е инсталирана на актуалния модел на компанията. Една от новостите, за които се появи информация, и най-вероятно ще бъде интегрирана в Android R, е премахването на ограничението за големината на файловете от 4GB при запис на видео. Засега не е ясно дали Google ще именува следващата си операционна система Android 11, но това е силно вероятно.

Източник: Geekbench