Ъпдейт за Nokia 9 PureView ускорява обработката на снимките

Ъпдейт за Nokia 9 PureView ускорява обработката на снимките

Nokia 9 PureView има иновативна камера с 5 12МР сензора (2 RGB и 3 монохромни), която разчита на необичайна технология на компанията Light за улавяне на снимки с по-голям динамичен диапазон, а освен това позволява по-голяма гъвкавост по отношение префокусирането след заснемане. Въпреки обещанията на HMD Global ревютата показаха, че камерата не се представя чак толкова добре, но компанията обеща да подобри работата й с ъпдейти.

Преди дни започна разпространението на ново обновяване с номер 4.27C, което носи важни новости за камерата. На първо място то активира боке режим в реално време, който позволява на потребителя да промени точката на фокус и степента на размазване на фона преди заснемане, както и след това. Ъпдейтът ускорява и скоростта на обработка на снимките с активирана дълбочинна карта - досега това отнемаше около 10 секунди, което определено не е оптимално.

Обновяването би трябвало и да ускори работата на сензора за отпечатъци, който е вграден в дисплея. Сред другите промени са подобрения в стабилността и интерфейса, а освен това са добавени и поправките на сигурността на Android за юли. Ъпдейтът се разпространява във Финландия и Русия и скоро би трябвало да е достъпен за всички устройства.

Източник: NPU

Оферти на деня