Apple добавя редица нови функционалности към HomePod

Apple добавя редица нови функционалности към HomePod

Apple добавя някои нови функционалности към умния си говорител HomePod. Те идват с iOS 14.1 и бяха представени по време на състоялото се наскоро събитие на компанията.

Основната новост е Интерком опцията, която позволява записването на съобщение през HomePod и изпращането му до друг или други говорители, които са разположени в дома. Ще е налична и поддръжка на iPhone, iPad, AirPods, Apple Watch и CarPlay. Тази разширена функционалност обаче ще е достъпна на по-късен етап.

Освен това вече ако попитате Siri за трафика и интересни места в близост ще видите новите предложения (Siri Suggestion) когато се качите в колата и отворите приложението Map. Ще е възможна настройката на множество таймери и спирането им от различен HomePod в друго помещение.

Поддръжката за множество потребители вече обхваща и приложението за подкасти, а освен това ще е възможно препращане на резултати от търсене към iPhone. Очакват се още добавки за HomePod да бъдат налични към края на годината. Говорителят ще може да бъде използван и за възпроизвеждане на звука от Apple TV 4K.

Източник: The Verge