Apple има големи очаквания за продажбите на iPhone 12

Apple има големи очаквания за продажбите на iPhone 12

Несъмнено следващата година ще е интересна по отношение на очакваните нови смартфони от някои от основните производители. Серията Galaxy S11 ще въведе редица интересни новости, а и Apple се готви да зарадва потребителите с новите издания на iPhone. Според проучване на Digitimes компанията от Купертино очаква доставките на смартфоните ѝ да достигнат 100 милиона броя през 2020.

Информацията е на база на бъдещите заявки от Apple към веригата ѝ за доставка на компоненти. Тези позитивни прогнози се отдават на очаквания нов дизайн на iPhone 12 и добавянето на 5G поддръжка. За сравнение, доставките на моделите от серия iPhone 11 най-вероятно ще достигнат 80 милиона броя.

Разбира се предстои да видим какъв ще е новият дизайн на бъдещите устройства и дали те ще се харесат на потребителите. От друга страна, с добавянето на 5G свързаност и разширяването на обхвата на мрежите от ново поколение този фактор може да изиграе ключова роля.

Според слуховете Apple може да представи общо четири телефона догодина – iPhone 12, 12 Pro, 12 Pro Max и SE 2. Доста вероятно е двата Pro модела да предложат ProMotion OLED екран с честота на опресняване 120Hz и по-малки по размер прорези. Сред останалите им компоненти може да видим 3D ToF сензор в основната камера, 6GB RAM, чипсет A14 Bionic и работа с 5G мрежи в mmWave честотния обхват.

iPhone 12 също ще предложи 5G свързаност, но в sub 6GHz честоти, а освен това може да предложи новия чипсет и 4GB RAM. Компанията очаква и сериозен интерес към бъдещия iPhone SE 2, който ще предложи дизайн като на iPhone 8, но с някои подобрения като чипсет A13 Bionic и 3GB RAM.

Източник: Digitimes (изисква регистрация)

Препоръчани оферти