Догодина iPhone ще получи 5G и нов дизайн, смята анализатор

Догодина iPhone ще получи 5G и нов дизайн, смята анализатор

Анализаторът Минг-Чи Куо споделя нови прогнози за новите модели iPhone, които Apple подготвя за 2020, като може би най-интересният факт е наличието на нов дизайн за някои от тях. За съжаление на този етап не се споменава в какво точно ще се състои тази промяна, но това е поредното потвърждение, че утре не ни очакват сериозни изненади в това отношение.

Междувременно Куо очаква догодина компанията от Купертино да пусне и модел с 5G свързаност, което е в тон и с други прогнози. Сериозни подобрения при моделите от следващата година можем да очакваме по отношение на камерите. Сред тях са добавянето на Time of Flight (ToF) сензори, което ще доведе до въвеждането на нови функционалности, свързани с технологиите за добавена реалност.

Според Куо всички тези промени през 2020 ще доведат до сериозен ръст в продажбите на устройствата на годишна база. Споменава се и за очакваното интегриране на ultra-wideband (UWB) технология в тазгодишните модели, което ще стане чрез нов дизайн на антените. С тях ще бъде въведена нова технология за работа с iBeacon, а по този начин ще е възможна и навигация на закрито.

Източник: 9To5Mac

Оферти на деня

 • Още една прогноза от Куо : по-по-догодина ще бъде още по-добре
  Kuzmanow
 • -
  npet
 • Ще имам полза като не трябва да си купувам нов телефон догодина! А без такива, всяка година трябва да се купува, няма да се отпускате :D

  Иначе майтапа на страна, в момента 5G модемите не са най-добрите, не се поддържат всички честоти, не са енергоефективни... като цяло не е толкова добра идея, да купуваш сега за услуга която ще ползваш след 1-2 години, ако още си със същия телефон.
  board
 • Ще имам полза като не трябва да си купувам нов телефон догодина!
  D0N4T3LL0
 • Вече има андроид устройства, с 5G Каква ползва имаш от това, ако не е тайна? Дори теоретично още сега да пуснат iPhone поддържащ 5G къде ще ползваш въпросното 5G?
  В България 5G-то най-рано го виждам в края на 2020-та да "навлиза", а докато стане масово ще е станало 2021-ва - 2022-ра.
  centur
 • Вече има андроид устройства, с 5G
  smarty
 • Те Епъл феновете са свикнали да чакат по 2 години за "иновациите" при айфон, едва ли ще се отрази на продажбите. Че кой казва че това са “иновации”? Дори и д самите Apple отдавна вече не използват тази дума.
  Силата им отдавна вече не е в иновациите,а в това да правят неща които други фирми вече са представили много по-добре от самите “пионери”,пак макар и по-късно от тях.
  Face ID например е точно такъв пример-много по-добре направена и сигурна от всеки един конкурент на пазара.
  Да не говорим че дори и да се направи 5G iPhone още тази година никой в България не гарантира или обещава че няма да чакат още дори три години,докато тази мрежа заработи при нас.
  pretorianec
 • To пък все едно на някой му трябва 5G в момента ;)
  board
 • Те Епъл феновете са свикнали да чакат по 2 години за "иновациите" при айфон, едва ли ще се отрази на продажбите.
  martinrachev