Apple може да представи iPhone с по-малък прорез в дисплея през 2020

Apple може да представи iPhone с по-малък прорез в дисплея през 2020

Възможно е през следващите две години Apple първоначално да намали, а след това и изцяло да премахне прореза в екраните на своите смартфони. Индикации за това идват от проучване на анализатора Минг-Чи Куо. Според него поне един от новите iPhone модели, които ще бъдат представени през 2020, ще е оборудван с по-малка леща на предната камера, което ще подобри съотношението екран-корпус и ще доведе до създаването на по-малък прорез.

Според информация на China Times, базирана на анализ на инвестиционната компания Credit Suisse в Азия, Apple планира да представи нов iPhone без прорез в екрана и Face ID през 2020. Устройството ще разполага с вградени под дисплея предна камера и акустичен скенер на отпечатъци, който ще работи върху цялата повърхност на екрана. Анализът предвижда, че и трите нови модела през 2021 ще са без прорези, а Apple най-вероятно ще разработи свой вграден в дисплея скенер на отпечатъци, вместо да разчита на външни решения.

Наскоро ви съобщихме, че е възможно компанията от Купертино да представи смартфон с вграден в дисплея скенер, който обаче ще е предназначен за китайския пазар. Преди това през май проучване на Barclays твърдеше, че през следващата година смартфоните на Apple ще са с акустична технология, която позволява оторизация чрез системата Touch ID върху целия екран. Патентна заявка за подобно решение е подадена още през 2016. Интересно е да отбележим, че в началото на годината AMS, която е сред доставчиците на компоненти за Apple, пусна сензори за околна осветеност и близост, които могат да бъдат вградени под дисплея.

Източници: MyDrivers, China Times

Оферти на деня

  • без прорез най-рано 2025-та
    Victormihov
  • А през 2021 Apple може да представи уникален амейзинг iPhone без абсолютно никакъв прорез.
    Mr_Atkinson
  • Сериозни ли сте, това е уникална новина. Сигурно и процесора ще е по-мощен, уоооу!
    martinrachev