Apple може да се обърне към BOE за доставка на OLED дисплеи

Apple може да се обърне към BOE за доставка на OLED дисплеи

В началото на месеца Япония засили контрола върху някои от материалите, използвани в смартфони и чипове от южнокорейските технологични компании. Освен прякото въздействие върху тях обаче, то изглежда ще доведе и до други промени в бранша. Според източници от Китай това може да се отрази на доставките на OLED панели от Samsung и LG, на които ще разчита и Apple за новите си модели iPhone. За да се справи с евентуалния проблем, компанията може да добави BOE към доставчиците си на панели.

И преди се носеха слухове, че компанията от Купертино преговаря с BOE за доставка на такива решения, с което да намали зависимостта си от Samsung, която произвежда панелите за iPhone XS и XS Max. Japan Display ще доставя малки OLED панели за следващия Apple Watch, но компанията все още не е готова да произвежда по-големи такива. Това превръща китайците в единствената възможна алтернатива.

BOE вече доставя OLED панели за някои от моделите на Huawei, а скоро може да работи и с LG. Компанията произвежда и LCD дисплеи за iPad и MacBook. Според някои източници китайците се готвят да въведат в експлоатация две нови фабрики - B11 ще заработи до края на годината, а B12 през 2020. Те ще се фокусират върху производството на гъвкави OLED панели.

Източник: Digitimes

Оферти на деня