Apple може да започне производството на по-евтиния iPhone през февруари

Apple може да започне производството на по-евтиния iPhone през февруари

Според запознати източници, цитирани от Bloomberg, партньорите на Apple ще започнат асемблирането на очаквания по-достъпен модел iPhone през февруари. Очаква се компанията от Купертино да представи официално бъдещия смартфон iPhone SE 2/iPhone 9 най-рано през март. Производството на устройството се поема от Hon Hai Precision Industry, Pegatron и Wistron. От Apple са отказали да коментират изнесената информация.

Очакваме iPhone 9 да включва чипсет A13 Bionic в комбинация с 3GB RAM, както и нова LCP антена, която би трябвало да подобри мрежовата свързаност. Освен това смартфонът най-вероятно ще разполага и с Lightning порт за зареждане и прехвърляне на данни. Наличен ще е и Home бутон с вграден сензор за отпечатъци. Възможно е устройството да дебютира през март със стартова цена от 399 долара.

Интересът към по-достъпните модели на компанията, включително iPhone 11, е доста голям, а това е накарало компанията да повиши поръчките си за чипове към TSMC през настоящото тримесечие. С бъдещия евтин телефон Apple ще може да се конкурира по-успешно в бързоразвиващите се пазари като Индия. Компанията си е поставила за цел да достави над 200 милиона смартфона през настоящата година, а бюджетният модел ще има значителен дял в продажбите.

Източник: Bloomberg

Препоръчани оферти


Втора употреба с гаранция