Apple обмисля сгъваем iPhone, готви малки промени за тазгодишните модели

Apple обмисля сгъваем iPhone, готви малки промени за тазгодишните модели

Източници на Bloomberg разкриват, че Apple е започнала ранна работа по iPhone със сгъваем дисплей. Засега става дума за прототип на сгъваем дисплей за вътрешна употреба и компанията не е финализирала плановете си да пусне такъв продукт на пазара, така че няма яснота дали изобщо ще видим подобно устройство.

Още повече, че засега има само сгъваем панел, което подсказва, че компанията още няма завършени прототипи на цялото устройство. Според изданието Apple е обсъждала различни размери на сгъваеми дисплеи и дори такъв, който в разгънато състояние е с диагонал 6.7".

От Bloomberg идват детайли и за продукти, които със сигурност ще излязат на пазара през идните месеци. Според тях Apple не планира големи промени в тазгодишните модели iPhone, но това не е изненадващо на фона на промените, които бяха въведени през миналата година като нов дизайн и поддръжка на 5G.

Разработката на новите продукти е повлияна и от пандемията, която забави старта на iPhone 12. Екипът инженери в Силициевата долина се събира в офиса само няколко дни от седмицата и то в ограничен брой, а по-голямата част от работата е оставена на хората в Китай.

Тази година очакваме да видим аксесоарите AirTags, които позволяват проследяването на предметите, към които са прикачени. Изданието посочва, че компанията планира различни варианти според дизайна, включително и кожен ключодържател. Миналата седмица подобни аксесоари представи и Samsung.

Според информацията компанията тества една ключова функция, която може се появи в новите телефони - вграден в дисплея сензор за отпечатъци. Това е добавка, която познаваме добре от телефоните с Android, и очевидно Apple смята, че е достатъчно добра и за включване в iPhone. Този сензор ще е полезен и в актуалната ситуация на носене на маски, които пречат на работата на лицевото разпознаване.

Bloomberg разкрива още, че Apple е обсъждала и премахването на порта за зареждане от някои модели iPhone за сметка на безжичното зареждане. При таблетите се работи по нов iPad Pro, който ще предложи Mini LED дисплей и по-бърз процесор, както и по тънък и евтин модел, който ще има дизайн като на iPad Air от 2019.

Източник: Bloomberg