Apple отваря някои от магазините си в Китай

Apple отваря магазините си в Пекин днес, но те ще са с ограничено работно време. Информацията за това идва от сайта на компанията, а останалите ѝ обектите в страната ще останат затворени. Припомняме, че на 8 февруари компанията от Купертино обяви, че удължава периода, в който магазините ѝ ще бъдат затворени след лунната Нова година заради епидемията от Covid-19.

Тогава беше посочено, че приоритетно ще бъдат отваряни корпоративните офиси и контактни центрове. Решението за затваряне на търговските обекти беше взето, след като властите в страната наложиха ограничения в предвижването на хора и издадоха предупреждение за избягване на обществени пространства. Всичко това беше предприето с цел да се предотврати допълнителното разпространение на заразата.

Петте магазина на Apple в Пекин, които работят днес, ще са отворени от 11 часа до 18 часа. Това е значително по-кратко от стандартния им работен ден, който е с продължителност от 12 часа. Призовават се потребителите, които посещават отворените обекти, да носят маски, като е възможно и да им бъде проверявана температурата.

Източник: Reuters