Започват ъпдейтите на Samsung Galaxy A30 и A50s до Android 10

Започват ъпдейтите на Samsung Galaxy A30 и A50s до Android 10

Няколко месеца след пускането на финалната версия на Android 10 редица производители все още не са обновили по-старите си съвместими модели до новата операционна система. Samsung обаче изглежда започва този процес за два от смартфоните си в серия Galaxy A – А30 и А50s, които получават актуализацията до One UI 2.0.

При Galaxy A30 ъпдейтът е достъпен в Индия и е с версия A305FDDU4BTB3 и размер 1.4GB. Освен очакваните новости в Android 10 и One UI 2.0 с него идват и поправките за сигурността на Android за февруари. В случая с Galaxy A50s актуализацията стартира във Виетнам и е с версия A507FNXXU3BTB2, като също включва поправките за сигурността за февруари.

Сред основните промени са добавката на възможност за системна навигация чрез жестове, по-добро управление на достъпа до лични данни и локацията на устройствата, както и тъмен системен интерфейс. Интересно е, че Galaxy A30 не получава функционалността за видеозапис на екрана. Очакваме през идните седмици ъпдейтът и на двата модела да обхване повече региони.

Източници: Sammobile, Samsung Community